ZELENA U GLAVNOJ ULOZI: stilski usklađen i funkcionalan životni prostor za dvoje

U madridskoj četvrti Marqués de Vadillo nalazi se dvosobni stan, prekrasno i funkcionalno uređen dom za dvoje. Kroz čitav interijer provlači se tamnozelena boja, koja je unijela umirujuću atmosferu i dašak prirode

 


Interijer u koji vas vodimo zauzima površinu od 60 četvornih metara i nalazi se u Madridu, u poznatom kvartu Marqués de Vadillo. Sastoji se od dvije prostorije, od koje je jedna otvoreni dnevni prostor koji se sastoji od boravka, kuhinje i blagovanja s izlaskom na terasu. Druga prostorija namijenjena je spavaonici, a tu su još kupaonica i hodnik. Centralni dio, dnevna zona, zauzima najveću kvadraturu i u njoj je sjajno iskorišten prostor kako bi se stavilo što više elemenata za skladištenje.

Naročito to vrijedi za dio u kojem je dnevni boravak. Dok je jedan od zidova rezerviran za poveću biblioteku, drugi je kompletan u ugradbenom ormaru rađenom po mjeri, kao i ostatak namještaja u ovom prostoru.

 

FOTO: BELÉN IMAZ

Za ugradbeni ormar odabrana je bijela boja, kako bi djelovao kao zid i te kako ne bi dodatno zagušivao prostor i učinio ga manjim. Ravne površine ormara, bez ručki potpomažu tome dojmu, a poseban efekt postignut je s unutarnjom otvorenom policom u koji su smještene stotine gramofonskih ploča. To je ujedno i omiljeni kutak vlasnika, koji je strastveni kolekcionar ploča i voli slušati glazbu.

Ostatak namještaja u dnevnoj zoni također je ravnih, minimalističkih linija, bez detalja poput ručki, zaobljenja ili naglasaka na volumenu. Mala kuhinja s pripadajućim kuhinjskim otokom koji služi i kao kutak za objed, u zelenoj je boji. Ova boja se inače provlači cijelom dnevnom zonom i ostatkom stana te tako stvara vrlo jasnim ali suptilnu i nenametljivu stilsku poveznicu.

 

FOTO: BELÉN IMAZ

Zelena je omiljena boja vlasnika, a s njome se u interijer unijele svježina i mir, potpomognute brojnim biljkama. Bijelo-zelena kombinacija oplemenjena je detaljima u mesingu, zlatu i crnoj boji te drvetu, što je unijelo dobar kontrapunkt hladnim nijansama. Dodatna stilska poveznica u čitavom interijeru je pod od posvijetljenog hrastovog parketa.

FOTO: BELÉN IMAZ

Izvor: AD España

Komentari