Malo, praktično i slatko: prvi zajednički dom mlade obitelji

Maleni stambeni prostor doživio je prije useljenja svojih novih vlasnika temeljitu preobrazbu koja je uključivala mijenjanje tlocrtnog rasporeda i rušenje zidova te stvaranje novog kutka za gostinjsku sobu, koja bi u budućnosti mogla poslužiti i kao dječja

 

 

Interijer od 48 četvornih metara u Taipeiju nije bio samo prazan i bezličan, nego i nedovoljno praktičan i funkcionalan za nove vlasnike, mladi bračni par koji je želio prostor prilagoditi maksimalno svojim potrebama i senzibilitetu urbanih ljudi, koji žele da ih prostor maksimalno odražava. Vlasnici vole jednostavnost i dobru atmosferu te moderan stil uređenja, što su dizajneri iz A Lentil Design studija s Tajvana nastojali ispuniti.

Prije uređenja bilo je potrebno obnoviti podove i zidove, te sanitarije u kupaonici. Radi potrebe stvaranja nove prostorije odnosno mjesta za gostinjsku sobu, dizajneri su odlučili unutar kuhinjskog i ulaznog prostora staviti mezanin na koji su smjestili ležaj. Ispod mezanina nalazi se hodnik i skladišni prostor te garderobni ormar. Vrata dnevne sobe pomaknuta su prema kuhinji kako bi se dobio veći garderobni prostor budući da je ova prostorija sada pretvorena u spavaću.

Vlasnici su naime željeli uživati iz kreveta na pogled koji se pruža iz te prostorije, pa su dizajneri pored prenamjene, odlučili i podići ležaj kako bi pogled bio još bolji. Bivša spavaća soba postala je sada dnevna, koja se rušenjem zida otvorila prema kuhinji i stvorila dnevnu zonu. Ovako je bolje iskorišten prostor i postignuta bolja komunikacija između sadržaja u interijeru, opremljenom u neutralnim svijetlim tonovima. Pored toga, više je prirodne svjetlosti ušlo u prostor nekadašnje spavaće sobe, a sada boravka.

 

 

A Lentil Design
Komentari