Originalno odijeljen prostor spavaće sobe u jednosobnom stanu

Stan od 45 četvornih metara u nekadašnjem skladištu u Barceloni godinama je bio jednosobni – osim jedne velike prostorije, odijeljena je bila samo kupaonica. Usto je bio zapušten i nimalo atraktivan…

 

Stoga ga je vlasnik ga je odlučio adaptirati te uz nove instalacije, podove i stil uređenja, želio je pronaći mjesta za odvojen prostor za spavanje. Kako nije inzistirao da to budu pravi zidove od opeke ili gipsane ploče, dizajneri iz studija Egue y Seta bili su kreativni te spavaonicu od dnevne sobe i kuhinje odijelili uskim drvenim letvicama. Dodatnu dozu intime stvorili su visokim tropskim zelenilom koje su zasadili u žardinjere smještene uz letvice.

Na ovaj način zid je postao pravi komad prirode u stanu – prirodna boja drveta i zelenilo učinili su svoje i osvježili prostor. Tako se izbjeglo zagušenje prostora koje bi donijela ugradnja klasične pregrade. Spavaću zonu dizajneri su smjestili odmah na ulazu u stan, a u produžetku se nalazi dnevna soba te kuhinja i kupaonica. Veliki prozori omogućuju dotok dovoljne količine prirodnog svjetla. Zeleni zid korišten je i kod kupaonice, koja je od prostora na jednoj strani odijeljena staklenom stijenom, što je također bio hrabar potez.

No, na oduševljenje dizajnera, ovaj se prijedlog vlasniku jako svidio. Zidovi u stanu obloženi su, osim u kupaonici, brušenim betonom, kako bi se stvorila poveznica s autentičnom namjenom ovoga prostora. Drveni elementi, nježni pastelni ton plave sofe i klub stolića te lusteri u bež nijansama dali su toplinu prostoru i omekšali ga, kao i velika umjetnička slika na kuhinjskom zidu.

Komentari