DIVAN DVOSOBNI STAN: savršen primjer kako utopliti prostor u kojem dominira siva

Nedavno adaptirani dvosobni stan divan je primjer kako interijer inspiriran skandinavskim dizajnom i u  kojem vlada siva može odavati dojam topline i ugode

 


Dvosobni stan od 58 kvadrata nalazi se u Göteborgu, u zgradi staroj preko 50 godina, pa je i nekoliko puta tijekom vremena i adaptiran. Posljednja adaptacija dogodila se nedavno, kako bi prostor bio osvježen i moderniran. No, stil je ostao i dalje skandinavski, ali u moderniziranoj verziji.

Foto: Hemnet

Zadnja renovacija uključivala je obnovu podova i zidova. Pored novog laminata na podovima i boje na zidova, stan je dobio i novu kuhinju te neke komade nameštaja te dekoracija. Isto tako, hodnik se sada povezao s dnevnom zonom koja je otvorenog koncepta, što je unijelo dosta svjetla u ulazni dio stana te sve izgleda prostranije i prozračnije.

Foto: Hemnet

Cilj uređenja, pored obnove, bio je i unijeti veću dozu topline u interijer u kojem vlada skandinavski dizajn i neutralna siva koja donosi suzdržanost i monotoniju u prostor. Dodatno, potreba za utopljavanjem prostora se nametnula i zbog pozicije stana koji se nalazi u vrlo promentnoj ulici i okruženo je cestama i zgradama. Stoga je bilo bitno stvoriti interijer s umirujućomm, gostoljubivom i toplom atmosferom.

 

Foto: Hemnet

Tome su najviše doprinijeli prirodni materijali poput drveta, pamuka, vune… Zid koji djelomično dijeli dnevni boravak od kuhinje i blagovaonice obložen je drvenim letvicama, te s jedne strane funkcionira kao tv zid a s druge kuhinjski ormar za pohranu. Ovaj dio prostora postao je središnja točka i jak stilski akcent.

Foto: Hemnet

Sivoj boji dodana je umirujuća nijansa svijetlo zelene, koja je prisutna u spavaćoj sobi. Garderobni ormari su obojani u istom tonu kao i zidovi, kako bi se uklopili s dekorom. Cijeli ovaj prostor okupan je nježnim pastelnim svjetlom i spokojem.

Foto: Hemnet

 

Komentari