Prozračni dom tročlane obitelji u Rijeci. Mi smo se zaljubili u ljuljačke u boravku i dječjoj sobi

Pogledajte kako je Riječanka Valentina uredila svoj novi dom u kojem živi sa suprugom i četverogodišnjim sinom. Glavna inspiracija bila joj je skandinavski dizajn

 

 

Prostrani trosobni stan od 80-ak kvadrata u Rijeci nedavno je postao novi dom tročlanoj obitelji, koja ga je potpuno obnovila. Vlasnica Valentina Šestan (IG profil  @Just.a.val) zaslužna je za stilsko usmjerenje stana, dok su za adaptaciju bili potrebni majstori, budući da je ona bila opsežna. No, i tu su bili potrebni sitni kompromisi.

Zgrada u kojoj se stan nalazi sagrađena je 80-ih godina prošlog stoljeća i vlasnici su željeli maknuti neke zidove, no kako su nosivi, statičari su im savjetovali da ih ipak ne diraju. Tako su Valentina i suprug prihvatili kompromis te nastojali iskoristiti prostor na najbolji mogući način. Kako nam je otkrila Valentina, u stanu još nije sve gotovo i čeka ih još radova, ali sve to rješavaju korak po korak.

 

Foto: Privatni arhiv

Stan se sastoji od dnevnog boravka i kuhinje s blagovaonicom u produžetku, dvije spavaće sobe, kupaonice i hodnika, te je južne orijentacije s pogledom na more. Upravo je pogled ono što je dodatni adut ovoga interijera. Uređenjem su htjeli prije svega postići osjećaj ugode te prozračnost.  Kako je odabrani namještaj, uključujući i zidove, bijele boje, trebalo je pronaći elemente koji će stvoriti ugodu.

U suprotnom, sve je moglo izgledati previše sterilno i beživotno. A upravo to su Šestani htjeli izbjeći. Stoga su jedan zid u dnevnoj sobi dali ručno oslikati. Novostvoreni mural u zlatnoj je boji, te on u kombinaciji s drugim zlatnim detaljima i drvenim dekoracijama kao i mini galerijom donose ugodu i toplinu. I, dodaje Valentina, podižu prostor na malo višu razinu.

 

Foto: Privatni arhiv

Jedan dio namještaja morali su raditi po mjeri zbog specifičnosti prostora, kao što je to slučaj u kuhinji primjerice. A ono na što su najviše ponosni je sinova soba.

“Nju smo kompletno sami odradili. Napravili smo krevet kućicu, pobojali zidove tako kako je naš četverogodišnjak želio a čak smo i pod postavljali sami a i zavjese sam šivala. Isto tako sama sam napravila i uzglavlje našeg bračnog kreveta. Što reći, obožavam diy projekte”, ističe Valentina.

 

Foto: Privatni arhiv

No ono što ipak najviše plijeni pažnju su ljuljačke u dječjoj sobi i u dnevnom boravku. Tako su obje prostorije dobile upečatljive detalje, naročito dnevni boravak.

“Ljuljačka je bilo nešto sto sam oduvijek htjela za naš cozy kutak u boravku, ali dugo nisam našla adekvatnu koja bi se uklopila u ostatak interijera pa sam tako našu drvenu ljuljačku naručila iz Latvije”, otkriva za kraj.

Komentari