S POGLEDOM NA MORE: interijer uređen tako da ništa ne odvlači pažnju od ovog jakog aduta

Glavni adut stana od 100-injak kvadrata u novogradnji bio je pogled na more. Dizajnerica Marija Šušina uredila je interijer tako da ništa ne odvlači pažnju od mora. Evo kako je to postigla!

 

 


Stan u novogradnji u ljetovalištu Soči na Crnome moru zauzima površinu od 100-injak kvadrata. Njegov glavni adut je pogled koji se iz njega nudi na morsko plavetnilo i dizajnerica Marija Sušina nastojala ga je uređenjem još više istaknuti. To je bila i glavna ideja projekta – stvoriti bezvremenski interijer u kojem vladaju neutralne nijanse koje neće odvlačiti pažnju od pogleda na more.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

Vlasnici, mlada obitelj s djetetom vodi dinamičan život te je željela da njihov dom bude funkcionalan i da se iskoristi svaki centimetar, bez previše detalja i ukrasa. Zbog toga, a i činjenice da je bio cilj istaknuti pogled na more, u interijeru prevladavaju bijela, siva i svijetlo drvo.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

Dizajnerica je u uređenju nastojala održati jedinstveni stil cijelog prostora, osmisliti nekakvu poveznicu između soba. Osim garderobe u hodniku, bilo je potrebno dodijeliti skladišni prostor svakoj sobi kako bi što manje stvari bilo na vidiku i tako ne bi stvarale ‘vizualnu’ buku.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV
FOTO: MIHAIL ČEKALOV

Stan ima nosive grede koje su stvorile različite visine, te se o ovom segmentu trebalo voditi računa pri planiranju prostora. Dizajnerica je odlučila ugraditi stropne kazetne klime i sakriti ih u međuprostoru greda. Prozori u dnevnom boravku morali su se promijeniti jer su bili u previše manjih dijelova, što je kvarilo “čist” pogled na more.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

Spavaća soba je zamišljena kao mirna, topla, udobna i pogodna za opuštanje. Drvena zidna obloga, kao i drugdje, stvara suptilan prijelaz u druge prostorije. Unutar spavaće sobe nalazi se prostor s garderobom, kupaonicom i radnim kutkom.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

Kupaonica i spavaća soba odvojene su valovitim staklenim vratima, koja imaju ne samo praktičnu već i dekorativnu funkciju. U garderobi su, pored ormara, smještene tehničke jedinice, perilica i sušilica rublja.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

U dječjoj je dizajnerica predložila krevet na kat tako da se stvori dodatni prostor za sofu koja može služiti i kao dodatni ležaj. Veliki garderobni ormar u ovoj sobi skriva dio kosog zida. U ostalim sobama paleta boja je suzdržana, au dječjoj sobi pojavljuju se boje – bogata i mirna morsko zelena i kontrastna narančasta.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV
Komentari