Stan koji obara s nogu: puno topline, stila i detalja na zadnjem katu zgrade

Stan na posljednjem katu zgrade podvrgnut je temeljitoj adaptaciji i uređen u industrijskom stilu koji je vješto kombiniran s modernim elementima poput mramornog šanka, barskih stolica, klupom i okruglim stolićima u boravku.

 

Prekrasno uređen trosobni stan na Manhattanu u New Yorku nalazi se u zgradi staroj preko jedno stoljeće, a njegov dizajn potpisuje dizajnerski studio Beck Shea. Riječ je o stanu koji se nalazi na posljednjem katu zgrade, i koji je prije preuređenja bio u prilično lošem stanju. Stoga je adaptacija uključivala obnavljanje podova te zidova, kao i kompletnih kupaonica i nabavke novog namještaja. Kako bi se uspostavila komunikacija i poveznica s vremenom nastanka zgrade, vanjski otvori nisu mijenjani, a podovi i zidovi su tijekom obnove sačuvali starinski štih, baš kao i stropne grede koje su restaurirane.

 

Pored toga, cijeli koncept uređenja najviše se naslanja na industrijski stil, prema želji vlasnika. Ovaj stil vješto je sljubljen s trendovima i modernim dizajnom, što se očituje na detaljima – okruglim sjajnim klub stolićima u boravku, otokom od mramora u kuhinji, modernim kupaonicama koje koketiraju s minimalizmom, modernim pregradama od stakla i alu profila u spavaćoj sobi ili pak klupom i apstraktnom slikom na zidu u boravku… Kombinacija starog i novog vješto je izbalansirana, baš kao i boje. Industrijski stil voli smeđu kožu i crnu boju, a moderni stil unio je svijetle nijanse – bijelu, svijetlo sivu i akcente u crvenoj i ružičastoj, čime je unesena vedrina i dinamika u interijer.

 

 

Izvor: Becky Shea Design

Komentari