MALI RAJ PODNO BIOKOVA: kamena kućica sa spektakularnim pogledom nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Naša obala i otoci skrivaju sve više originalnih mjesta za odmor. Jedno od njih pronašli smo podno Biokova, u selu Topići, iznad Baške Vode gdje se nalazi mala kamena kuća s terasom i pogledom koji oduševljava

 


U nekoliko posljednjih godina podno Biokova niču prekrasne kuće za odmor. Obično su to velike kamene vile za luksuzan odmor, s bazenom i niz drugih sadržaja. No, Piccolina, kuća u koju vas vodimo je malo drugačija: skromne kvadrature unutar koje je samo jedna prostorija i s malom terasom podijeljenom u dva dijela. Upravo mala površina, kao i pročelje od kamena te fenomenalan pogled na more, Bašku Vodu i dio makarskog primorja, zelenilo i Biokovo daju joj poseban šarm kojem je teško odoljeti.

Foto: Vice Rudan

Kućica je idealna za odmor jedne ili dvije osobe te pruža savršen mir, budući da je drugih kuća u njezinoj okolini, u selu Topići, vrlo malo te su na pristojnoj udaljenosti. Stoga nimalo ne čudi što je na Airbnb-ju gdje smo je i pronašli, rezervirana i čitav listopad.

Foto: Vice Rudan

Malo kvadrata nudi sve što je potrebno za odmor – multifunkcionalnu prostoriju u kojoj je sofa za sjedenje, stol za blagovanje, kutak za kuhanje, krevet za odmor te još jednu malu prostoriju u kojoj je kupaonica. Velika prostorija ima i kliznu staklenu stijenu tako da je dok blagujete ili se odmarate na sofi, imate fantastičan pogled na okoliš.

Foto: Vice Rudan

Klizna vrata nude izlaz na uski dio terase na kojoj je idealno ispijati prvu jutarnju kavicu, dok se drugi, veći, nalazi ispred kuće i pored garniture za sjedenje, ima i prekrasnu ljuljačku te brojne biljke u teglama što okućnicu, naročito navečer, kada se upale brojne lampice, od kojih se neke nalaze u udubinama kamenog zida.

Foto: Vice Rudan

Pored lampica, udubine u kamenim zidovima oko kuće ispunjene su i zanimljivim skulpturama koje su izradili vlasnici. Pravi mali raj, zar ne?

Foto: Vice Rudan

 

Komentari