Mali, moderan i ugodan muški stan: pogledajte kako je sjajno iskorišteno svih 45 kvadrata

Studio Klever Design stoji iza uređenja malog dvosobnog stana za mladog vlasnika. Njegov zahtjev je bio da interijer bude ugodan i moderan te da prevladavaju svjetliji tonovi

 


 

Nekoć je bilo nezamislivo da dvosobni stanovi imaju manje od 50 četvornih metara. No, danas arhitekti projektiraju takve prostore sa znatno manje kvadrata. Stan koji vam predstavljamo nalazi se u novogradnji i zauzima površinu od 45 četvornih metara i u njemu se našlo dovoljno mjesta za sve potrebne sadržaje. Iako u njemu živi mladi samac, interijer bi mogao biti posve dovoljan i ugodan prostor za dvije osobe.

Vlasnik je za uređenje angažirao studio Klever Design koji je nastojao odgovoriti na njegove zahtjeve i istovremeno stvoriti funkcionalan prostor s karakterom.

 

Foto: Klever Design

Želja vlasnika bila je da stan ne bude mračan, nego svijetao i prozračan te da izgleda prirodno, opušteno i ugodno, a stil koji mu se najviše sviđao je moderni. Dizajneri su stoga kao dominantne nijanse odabrali bež i bijelu, te nadodavali akcente u svijetloplavim i tamnoplavim nijansama, crnoj i svijetlo žutoj. Tako se dobila slojevitost interijera koji se sastoji od dnevne sobe, kuhinje i blagovanja koje se nalaze u jednom prostoru te spavaće sobe, hodnika i kupaonice.

Modernost je postignuta ravnim i jednostavnim linijama namještaja te pomno doziranim detaljima poput rasvjete – visilice sa staklenim kuglama, spot rasvjetom te zelenilom kao i odabirom boje kuhinjskih elemenata kao i podom u crno-bijelom uzorku.

Foto: Klever Design

Kuhinjski i blagovaonički prostor je vrlo mali, što savršeno odgovara načinu života mladoga vlasnika koji rijetko kuha i obično se hrani izvan kuće. To je omogućilo više prostora u dijelu dnevnog boravka, u kojem vlasnik najviše boravi. Vizualno, cjeline su odijeljene različitim podnim oblogama te drvenim lamelama koje tvore mini pregradu. U spavaćoj sobi prisutno je najviše plave boje, kako bi stvorila opuštajuću atmosferu bez puno drugih boja i detalja koji bi ometali opuštanje.

 

Foto: Klever Design

Uzorci u crno-bijeloj boji ponovili su se u kupaonici i tako stvorili stilsku poveznicu u prostoru, a žuta boja ormarića ispod umivaonika osvježila je bijelo-crnu-sivu kombinaciju koja dominira.

 

Komentari