Konačno malo svjetskog ugođaja i glamura. Vodimo vas u Egoist bar u Zagrebu

Posebnost nekog restorana, bara ili kafića ne čini samo njegova ponuda, izbor glazbe, osoblje ili pak atraktivna lokacija. Štoviše, pažnju potencijalnih gostiju takvo će mjesto nerijetko privući svojim uređenjem. Upravo je to tajna uspjeha mnogih ugostiteljskih prostora.

 

Ovaj puta vam predstavljamo baš jedno takvo mjesto, koje će zapeti za oko ljubiteljima dizajna i arhitekture kao i dobre atmosfere i zanimljivog koncepta. Tamni i topli tonovi sive, smeđe i tamnoplave u kombinaciji s crnim, ružičastim i bež akcentima kao i materijali poput kože, baršuna i bakra čine prostor trećeg po redu i najvećeg Egoist bara, koji je svoje mjesto sada našao u zagrebačkom Cvjetnom naselju doista jedinstvenim.

 

Foto: Opereta projektiranje

 

Za to se pobrinula Ana Popović Vujović iz Opereta projektiranja koja je nastojala prostor od 150 četvornih metara, koji s tri strane ima staklena pročelja, smješten u novi stambeni objekt u Veslačkoj ulici, učiniti što toplijim i ugodnijim, što je bila želja i vlasnika. Naime, upravo je atmosfera jedan od ključnih atributa na kojem Egoist želi graditi svoj image. No, zanimljivo je da se topla atmosfera ovaj puta postigla na drugačiji način nego kod prethodnika.

 

Foto: Opereta projektiranje

 

Foto: Opereta projektiranje

 

‘U uređenju interijera investitor je bio otvoren na nešto novo, drugačije, prvenstveno u odabiru materijala. Njihov izbor je doista bogat – od valovitog i perforiranog lima, bakra, natur betona, epoxy smole i armaturne mreže pa sve do brodskog užeta i drvenih zidnih obloga’, ističe arhitektica dodajući kako je sve dodatno oplemenjeno plišom i eko kožom ugodnom na dodir kao i finim detaljima u izvedbi. Inspiracija za uređenje bili su joj restorani i barovi velikih svjetskih metropola. ‘Najveću inspiraciju sam pronašla u sjaju bakra, koji je ujedno luksuzan, a uklapa se u današnje trendove, prvenstveno industrijski stil’, ističe.

 

Foto: Opereta projektiranje

 

Prostor funkcionira kao dnevni kafić gdje se tijekom dana može uživati u kavi te kao atraktivan bar za večernje izlaske. ‘Glavna vodilja bio je multifunkcionalan prostor koji može pružiti za svakog ponešto. Tako je fizički odvojen jedan dio bara gdje je moguće proslaviti rođendan, održati poslovni ručak, manje predavanje…’ otkriva arhitektica. Egoist je tako postao mjesto koji okuplja različite generacije i ispunjava njihove potrebe za provođenjem slobodnog vremena, ali i poslovnih druženja.

 

Foto: Opereta projektiranje

 

‘Ideja je bila da novi Egoist bar izvana bude dovoljno atraktivan da privuče pogled prolaznika i nove goste, a da s druge strane pruži toplinu i dobru atmosferu u koju se rado vraćate’, objašnjava Ana Popović Vujović, ne skrivajući zadovoljstvo što je prostor maksimalno iskorišten. Zaštitni znak ovoga prostora posve sigurno će postati zidni ukras u obliku slova V, koji je poveznica s vanjskim izgledom zgrade koji ima izvedene V stupove.

 

Foto: Opereta projektiranje

 

Mnoge će oduševiti i industrijski strop s vidljivim cijevima od ventilacije i rasvjetom u vidu visilica, čime je dodatno naglašena visina prostora. Dodatni plus baru je svakako terasa koja je okrenuta prema unutrašnjosti stambenog bloka i koja je podijeljena u nekoliko cjelina.

 

Foto: Opereta projektiranje

 

 

Foto: Opereta projektiranje

 

Foto: Opereta projektiranje
Komentari