Divan susret starog i novog u interijeru uređenom za pet

Vodimo vas u prekrasnu kuću u Londonu koji je doživjela proširenje. Dio vrta u stražnjem dvorištu ustupio je mjesto novoj modernoj kuhinji, te se tako dnevna zona znatno proširila i postala ugodnija i ljepša

 

Najnoviji projekt dizajnerskog studija Grand Design London je adaptacija stare kuće u nizu u Londonu. Osnovni problem takvih stambenih objekata jest što su uski, pa primjerice u prizemlju ostaje vrlo malo mjesta za dnevnu zonu u koju ne dopire dovoljno prirodne svjetlosti. To je i bio jedan od zahtjeva vlasnika kada su angažirali dizajnere, želeći da prizemlje dobije više dnevne svjetlosti i da se riješi problem dviju uskih prostorija – kuhinje s blagovanjem i dnevnog boravka, koje su bile odijeljene zidovima.

U temeljitoj adaptaciji, kojim je interijer osuvremenjen modernim materijalima i detaljima te dizajnerskim komadima namještaja, prizemlje je postalo jedna prostorija, koja je k tome proširena u stražnje dvorište. Naime, kuća je dobila ekstenziju u koju je sada smještena kuhinja uređena u modernom stilu i iz koje se izlazi na vrt. Bijela boja koja dominira kuhinjom doprinijela je dojmu prostornosti, a krovni prozori unijeli su više prirodnog svjetla.

Velika klizna vrata koja vode iz kuhinje u vrt, gdje ja garnitura za sjedenje na kojoj se može objedovati postigla su da eksterijer i interijer stvaraju iluziju jednog prostora, jedinstvene dnevne zone. Kombiniranjem modernih i klasičnih elemenata koji se neprestano isprepliću kroz interijer kuća u Londonu postala je šarmantni dom s prostranim otvorenim planom, zanimljivim detaljima i sjajnim odabirom boja.

 

 

Komentari