MALI STAN ZA NAJAM: 40 izvrsno iskorištenih kvadrata sa stilom

Koristeći tople boje i prirodne materijale te jednostavan i funkcionalan dizajn, arhitektice iz studija K+K interior pretvorile su mali stan u savršeno mjesto za najam.

 


Stan u koji vas vodimo nalazi se u stambenom kompleksu, a vlasnik ga je želio temeljito adaptirati kako bi bio spreman za najam. Studio K+K interior imao je zadatak stvoriti miran, funkcionalan interijer kojo odiše jednostavnošću i ima sve potrebno za život.

Riječ je o interijeru površine 40 četvornih metara koji se sastoji od hodnika, dnevnog prostora, spavaće sobe, kupaonice i gostinjskog toaleta. Stan ima i dva hodnika što je omogućilo da se unutar njih smjesti skladišni i gospodarski prostor za odjeeću, sredstva za čišćenje, perilicu i sušilicu rublja.

Dizajneri su uklonili vrata između kuhinje, dnevnog boravka i hodnika pa se stvorio povezani prostor koji izleda veći i prozračniji. Također, ovako se odmah iz hodnika vidi panorama grada. U dnevnoj zoni nalazi se mini kuhinja, šank koji je ujedno i blagovaonski stol i radna površina te boravak sa sofom, stolićem i komodom. Šank se nalazi točno ispred prozora, tako da nudi uživanje ​​u prekrasnom pogledu tijekom doručka, ručka i večere.

Foto: Polina Poludkina

Pokraj prozora je udoban prostor za sjedenje sa sofom i jastucima na prozorskoj dasci. Oba dijela prostorije osvijetljena su kombinacijom stropnih svjetiljki i ambijentalne rasvjete.

Foto: Polina Poludkina

Druga preinaka u prostoru bila je premještanje ulaza u spavaću sobu. Ulaz je naime premješten iz hodnika u dnevni boravak, a na oslobođeni prostor hodnika postavljen je ormar za perilicu i prljavo rublje.

Središte spavaće sobe zauzima krevet izrađen u osvježavajućoj svijetlozelenoj nijansi. Iza mekog uzglavlja ugrađeno je pozadinsko osvjetljenje koje naglašava “zgužvanu” teksturu tapeta. Dizajneri su prozore ukrasili gustim zavjesama koje blokiraju svjetlost uličnih svjetiljki i jutarnje sunce. Tijekom dana sunčeve zrake prodiru u sobu kroz lagane platnene zavjese ostavljajući lijepe sjene na zidovima i krevetu.

Foto: Polina Poludkina

Kako bi stvorili opuštajuću atmosferu i bezvremenski štih, arhitekti su odabrali mirne neutralne i zemljane tonove koji se skladno stapaju sa svijetlom pozadinom zidova. Prirodne teksture i teksturirane površine daju posebnu udobnost: drvo različitih nijansi, porculanska keramika s terazzo i kamen uzorkom te mekani tekstil.

 

 

Komentari