SOFISTICIRANA ŽENSKA OAZA: sjajne praktične ideje za uređenje malog stana od 45 kvadrata

Mali domovi su sve privlačniji zaposlenim urbanim vlasnicima koji puno rade, a ipak žele ugodan kutak samo za sebe – eventualno se može naći mjesto za partnera ili za druženje s prijateljima

 

Kada kažete mali stan, to nikako ne mora značiti da je prostor skučen i da ne može biti stilski uređen. Upravo suprotno! Našli smo sjajan primjer i nekoliko korisnih ideja mlade vlasnice koja je uredila svoju malu oazu. Paz je imala ideju, ali i sreću što je imala pomoć rođakinje, dizajnerice interijera Marie Salazar. Ona joj je pomogla maksimalno iskoristiti 45 metara kvadratnih stambenog prostora, te joj je pomogla da ubaci osobne elemente u interijer.

„Stan je pripadao mojim roditeljima i uvijek je bio u najmu. Kada se posljednji stanar odselio, odlučila sam ga preuzeti, preurediti i useliti se!”, ispričala je vlasnica za Mi Casa Revista.

Foto: Pablo Sarabia / Mi Casa Revista

 

Donosimo i nekoliko ključnih savjeta koji su odredili stil i atmosferu u interijeru.

 

Foto: Pablo Sarabia / Mi Casa Revista

 

  1. OTVORITE PROSTOR

Ideja je bila maknuti pregrade kako bi se otvorio prostor – no pritom treba paziti da se ne ruše nosivi zidovi. U stanu je tako jedino ostala ograđena mala kupaonica. Kako vlasnica zapravo jako malo kuha u samom prostoru, tako je i kuhinja ostala potpuno otvorena. Ugrađena je elegantna, ali prilično moćna napa, koja skuplja sve neugodne mirise.

 

  1. PERSONALIZIRAJTE INTERIJER

Kada imamo manju kvadraturu, možemo se poigrati teksturama i ekskluzivnim materijalima.

Luksuzni završni detalji, te materijali poput mramora, lakirane stolarije, ručno rađenih pločica… svi oni daju poseban potpis kada uređujemo male prostore. „Tražimo prvorazredni materijal kako bi prostoru dali karakter“, ističe dizajnerica koja je u suradnji s vlasnicom osmislila i rotirajuće postolje za televizor koje se pruža od poda do stropa te odvaja dnevni boravak od spavaće sobe. „To je odlična ideja jer svoju omiljenu seriju mogu gledati gdje god poželim; u kuhinji, na kauču, u krevetu…

 

  1. UBACITE KOJI DIZAJNERSKI KOMAD

„Uvijek sam voljela Kartellov dizajn, tako da mi je mama poklonila ove stolce jer je mislila da su oni najbolja opcija za mali stan. Oni su dali prozračnost stanu, tako da su upotpunile cijeli dojam. Dok je podna lampa Arc razigrala prostor“, ističe vlasnica koja je smjestila i predivan stakleni luster na centralnu poziciju iznad kreveta.

Uz par umjetničkih slika i svježeg cvijeća, 45 kvadrata pretvoreno je u predivnu ženstvenu oazu.

Zavirite u našu galeriju i inspirirajte se!

Komentari