Dvosobni stan od 55 kvadrata postao je trosobni i dobio sjajno dizajniranu garderobu

Vlasnici stana angažirali su studio Chi Design za projekt uređenja dvosobnog stana od 55 kvadrata. Jedan od zahtjeva bio je stvaranje dodatnog prostora za spavanje.

 


Vlasnici, bračni par s djetetom odlučili su renovirati svoj dvosobni stan, što zbog neatraktivnog izgleda a što zbog nefunkcionalnosti. Dosadašnji tlocrt nudio je jednu spavaću sobu, pa su bile potrebne neke preinake kako bi se dobio još jedan prostor za spavanje. To je bio i glavni zahtjev kojeg su vlasnici stavili pred dizajnere iz studija Chi Design koji su savršeno iskoristili prostor stana u zgradi iz 50-godina prošloga stoljeća.

 


Dosadašnja spavaća soba ostala je na staroj poziciji samo je sada namijenjena djetetu, dok se u prostoru kuhinje i dnevnog boravka pronašlo mjesta za roditeljsku sobu. Micanjem zidova između hodnika i kuhinje te kuhinje i dnevnog boravka stvorio se otvoreni dnevni prostor.

To je omogućilo stvaranje mjesta za blagovanje te spavaće sobe koja je smještena u nišu nekadašnjeg dnevnog boravka.

Foto: Dmitri Cirenščikov

Kako bi se stekla veća privatnost u roditeljskoj spavaćoj sobi, niša je zatvorena staklenom pregradom. Unutar niše nalazi se pored ležaja i ugradbeni garderobni ormar s tamnim staklenim frontama. Vješto planiranje unutarnjeg prostora donijelo je i mogućnost osvjetljenja, što je bitno s obzirom da je prostor spavaonice uvučen i nema dovoljno prirodnog svjetla.

Ugradbeni ormar stoga se osvijetli čim se otvore njegova klizna vrata.

Foto: Dmitri Cirenščikov

Budući da su stropovi malo veći od standardnih, dizajneri su koristili i tamnije boje poput tamnoplave bez rizika da će to smanjiti ili zamračiti prostor. Dizajn stana je vrlo jednostavan i udoban, inspiriran skandinavskim i minimalističkim stilom.

 

 

Komentari