Elegancija i profinjenost u obnovljenom dvosobnom stanu od 50 kvadrata

Rušenjem zidova dobilo se puno toga u malom dvosobnom stanu u poljskom gradu Zielona Góra. Prije svega logičniji raspored koji je uspostavio bolju komunikaciju između svih sadržaja u interijeru…

 

 

Stan u obiteljskoj kući podvrgnut je adaptaciji kako bi ne samo dobio novi, svježi izgled s novim komadima namještaja. Renovacija je naime bila prilika da se izmijene instalacije te obnove podne i zidne obloge u interijeru od 50 četvornih metara. I na koncu – da se promijeni tlocrt i unese više svjetla u prostor koji je vapio i za većom dozom funkcionalnosti.

Prostorija s najviše kvadrata i najvećim izvorom svjetlosti bila je spavaća soba. Ona je sada postala dnevni boravak koji se rušenjem zidova povezao s malom kuhinjom u otvoreni prostor. Dnevna soba postala je spavaonica, odvojena hodnikom od ostatka stana.

Foto: Saswnetrzaikuchnie.pl

BOLJE ISKORIŠTEN PROSTOR

Kako bi svjetlost doprla do hodnika, između njega i novonastale dnevne zone srušen je zid kao i još nekoliko zidova koji su stan dijelili u male prostorije. Tako se hodnik doima i veći nego što jest, kao i ostale prostorije, a potrebnu privatnost nude klizna vrata na dnevnoj zoni.

Stan se sada doima prostranijim, svjetlijim i prozračnijim, a prostor je pametnije iskorišten. Odabirom boja, materijala i uzoraka uneseni su elegancija, profinjenost i udobnost u stan.

 

Foto: Saswnetrzaikuchnie.pl

CRNI I TIRKIZNI AKCENTI

Kupaonica je bolje iskorištena jer je glomazna kada zauzimala puno prostora. Sada je na njezinu mjestu tuš kabina, pa se oslobodilo mjesta za ormarić.

U dnevnom prostoru pažnju plijeni odabir profinjene sive i crnih i tirkiznih akcenata te kuhinja s gornjim frontama od ogledala koje pomažu stvoriti dojam većeg prostora.

Moderni dizajn kuhinje s ravnim linijama i bez ručki te dizajnerskom visilicom Vertigo u kontrastu je s boravkom nadahnutim klasikom i stiliziranim elementima. To su prije svega štukature na zidovima i stropu, parket slagan u chevron, ogledalo i zidna rasvjeta.

Foto: Saswnetrzaikuchnie.pl

No, i kuhinja ima klasičnih elemenata, a oni se prije svega nalaze na keramičkim pločicama s uzorkom mramora te bakrenim sudoperom koji čini poveznicu s bakrenim klub stolićima u boravku.

Spavaća soba također je kombinacija klasike i modernog dizajna – raskošnom krevetu s uzglavljem od baršuna suprotstavljen je ugradbeni ormar minimalističkih linija. Hodnik je pravo oličenje klasike s chic komodom i podnom keramikom koja podsjeća na stare građanske salone.

 

Komentari