SVEGA 27 KVADRATA: nijedan kvadratni metar u ovom stančiću nije bačen

Prostor od svega 27 kvadrata maksimalno je iskorišten te je vlasnicima uspjelo pronaći malo izdvojen prostor za spavanje, a pritom i postići divnu estetsku razinu!

 


U uređenju malih prostora uvijek je dobro sve pomno isplanirati kako bi se iskoristio svaki centimetar i dobro se informirati o trikovima koji će interijeru dati dojam prostornosti. Pomoću nekih elemenata doista se može stvoriti iluzija većeg prostora.

Vjerojatno jedan od najboljih načina da se dobije taj dojam u malom stanu jest korištenje dobro postavljenih ogledala. Njih svakako može biti više, te mogu dolaziti u većim dimenzijama te prekrivati veće površine – cijele zidove ili pak fronte ormara i komoda.

Foto: Hemnet

Upravo to je učinjeno u ovom malom stanu od svega 27 četvornih metara koji se sastoji od jedne prostorije te kupaonice. U jednoj prostoriji bilo je potrebno ugurati kuhinju, dnevni boravak i kutak za spavanje, no vlasniku je to pošlo za rukom, a rezultat je ugodan, topao i sjajno osmišljen i iskorišten životni prostor. Pored toga, ovo je stan koji doita odiše osobnošću!

Foto: Hemnet

Ogledalima je obložena prednja strana garderobnog ormara koji je u funkciji pregrade koja dijeli spavaći dio od dnevnog boravka i kuhinje. Pored ovoga, u stanu je još nekoliko ogledala – na zidu dnevnog boravka, u hodniku te kupaonici.

Foto: Hemnet

Foto: Hemnet

Klizna vrata ormara s ogledalima izvrsno su rješenje za male stanove jer se štedi dragocijeni prostor priliko otvaranja i zatvaranja vrata. Pored ogledala, drugi trik koji je stvorio dojam prostornosti su tapete koje svojim motivom stvaraju dojam trodimenzionalnosti i kao takve su optička varka koja produbljuje prostor. Tako da kada iz dnevnog boravka gledate u spavaći dio, on izgleda znatno veći i dublji nego što jest.

Foto: Hemnet

Iako je riječ o malom prostoru u kojem se načelno preporučuju svijetle boje, ovaj stan ima prilično zastupljene i tamne tonove, poput nekoliko nijansi plave i smeđe. No, baza je, što je iznimno bitno – uglavnom bijela.

Foto: Hemnet

 

Komentari