Polaznica škole dizajna Mirjane Mikulec opremila je svoj prvi dom. Pogledajte rezultat!

Uvijek je veliko zadovoljstvo vidjeti polaznike Škole Dizajna Mirjana Mikulec i njihova postignuća. Vrata svog doma otvorila nam je bivša polaznica, a danas dizajnerica interijera, Iva Petrović. U potpunosti je sama projektirala i uredila starogradski stan od 65 kvadrata.

 

Stan u derutnom stanju Iva je kupila sa suprugom i trebalo je puno strpljenja kako bi on postao njihova mala, privatna oaza. Sastoji se od jedne spavaće sobe, kuhinjskog i blagovaonskog dijela te odvojenog boravka, povezanog radnim prostorom.

Iva kaže: „Zahvaljujući školi u kojoj sam jako puno naučila i koja me zapravo pripremila za ovo čime se planiram baviti, ja sam uspjela ovaj stan izrealizirati od početka pa sve do kraja uz pomoć divnih profesora koji su bili u svakom trenutku velika podrška.“

INDIZAJN/FOTO: DOMEN MARTINČIČ

Iva je uživala u cjelokupnom procesu jer ga je trebalo u potpunosti urediti, a već pri samom ulasku vidjela je veliki potencijal. Kako se nalazi u samom centru, tako je željela postići eleganciju i luksuz kojim klasični stanovi odišu. Moderan štih postigla je kombiniranjem asimetričnih lustera s crnim detaljima u kuhinji i zlatnim detaljima u spavaćoj sobi. Prevladavaju svijetle nijanse i prirodni materijali koji posebno dolaze do izražaja zbog orijentacije stana na sjever i jug. Mirjanu su posebno razveselile štukature na zidovima jer već svi znaju koliko voli i često koristi taj detalj u svojim projektima.

INDIZAJN/FOTO: DOMEN MARTINČIČ
INDIZAJN

U kuhinjskom i blagovaonskom dijelu dovoljno je ormara da se sakriju svi aparati koji se ne koriste često. Zahvaljujući otoku ima dovoljno radne površine, ali i za sjedenje. Zanimljivo rješenje postigla je i s manjim radnim prostorom koji je odvojila staklenom stijenom. Na taj način i dnevni boravak dobiva puno prirodne svjetlosti.

Dodatne informacije o programima škole potražite na https://www.skoladizajna.mirjanamikulec.com/

Komentari