Za malo novaca do novog izgleda: sjajno osvježenje stare terase pomoću boja

Sve je više toplih, sunčanih dana i krajnje je vrijeme za uređenje vanjskog prostora doma. U suradnji s Duluxom donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako bojom osvježiti terasu ili balkon.

 

 

Terase i balkone, koji su nekoliko su mjeseci bili na udaru kiše i niskih temperatura, potrebno je obnoviti prije nove sezone uživanja. Rubrika InDizajna, Blic savjeti ovaj puta će vam pokazati kako osvježiti drvenu terasu i namještaj. Naravno, tu nije riječ samo o osvježenju, jer drvene površine, naročito one koje su u eksterijeru, s vremenom i pod utjecajem vanjskih uvjeta, budu oštećene, a površina izblijedjela, pa je potreban novi sloj boje.

Za vanjske prostore potrebno je odabrati boju baš za tu namjenu jer onda neće pucati i ljuštiti se te će osigurati dugotrajan dobar izgled drveta u različitim vremenskim uvjetima. Također, bitno je birati boju s izvanrednom pokrivnom moći, naročito ako je riječ o potpunoj promjeni boje na novoj površini. Tim Mirjane Mikulec odlučio je pobojati sve drvene dijelove na jednoj zapuštenoj gradskoj terasi.

Koju jačinu sjaja odabrati, kao i koju vrstu boje za određene komade namještaja i podova te kako prije svega pripremiti površine koje ćemo bojati, saznajte u video prilogu!

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari