PORUKE NADE NA INSTAGRAMU: umjetnost kao inspiracija u teškim vremenima

Živimo u izazovnim vremenima, a naša svakodnevica potpuno se promijenjena u svega nekoliko tjedana. Kako se nositi sa svim promjenama? Umjetnost možda ima rješenje…

 

 

 

Zadržati pozitivan duh i optimizam ključno je u teškim trenucima. Puno se toga dogodilo u zadnjih nekoliko tjedana, a na nama je da opet stanemo na noge i budemo inspiracija drugima da opet pronađu ljepotu u životu.

Umjetnost nam u tome može pomoći. Osim toga, ljudi su stoljećima inspiraciju tražili upravo u svojem okruženju i aktualnim događajima – bilo oni lijepi ili manje lijepi. Ništa drugačije nije ni danas, samo su se promijenili kanali komunikacije zahvaljujući kojima smo još povezaniji u ovom virtualnom svijetu.

Izdvojili smo neke od zanimljivih djela koja su umjetnici objavili na svojim Instagram profilima. Šala, poruka, savjet… svi mi situaciju gledamo svojim očima, no ovo su i podsjetnici kako smo svi na svijetu ujedinjeni i da se borimo protiv virusa na isti način.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zombijana Bones (@zombijana)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli kvar illustration (@tea_jurisic)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sara Shakeel (@sarashakeel)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oliver Jeffers (@oliverjeffers)

Jedna od ilustracija koja se istaknula je i prikaz oštećene katedrale nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb. Potpisuje ju arhitektica Matea Bolčević koja je poručila na svojem Instagramu: „Kada ne znaš opisati riječima opišeš slikom. Nova razglednica Zagreba. Srce za sve jučerašnje, današnje i buduće heroje. Grad nisu samo lijepe zgrade, grad su ljudi“.

Vuneno srce,  umjetnička instalacija Ivone Martinčić koja stoji ima brenda Voona Design, nastalo je prošle godine, no zadnjih par dana postalo je pravi simbol ljubavi. Pročitajte više na LINKU.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Voona Design (@voona.design)

Dom je naše utočište, mjesto gdje tražimo sigurnost – čak i kada se protresu svi temelji na kojima smo gradili život.

Samo hrabro dalje! Inspiracija je tu, a možda i vas potakne da se okušate u nečemu novome. Iskoristite ovo razdoblje jer, sigurni smo, brzo će proći.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Midhat Kapetanović (@midoka5)

Komentari