Kako efikasno očistiti staklena tuš vrata i druge staklene površine u domu

Složit ćete se da ništa ne narušava izgled čiste kupaonice tako kao staklena tuš vrata prekrivena prugama, mrljama od tvrde vode i prljavštine. Kako pravilno očistiti staklena tuš vrata, saznajte u nastavku!

 


I vas muči vaša nova tuš kabina koja je od stakla? Imamo savjete za vas koji su vrlo jednostavni. Nakon što savladate provjerene tajne čišćenja staklenih vrata tuša, možete s lakoćom očistiti sve svoje druge staklene površine!

Foto: Unsplash

KOLIKO ČESTO TREBA ČISTITI VRATA TUŠ KABINE?

U idealnom slučaju, vrata tuša biste trebali čistiti jednom tjedno, a zatim jednom mjesečno temeljito, dubinski očistiti cijeli tuš. Kako se sapun ne bi nakupljao na vratima tuša, upotrijebite brisač za sušenje stakla nakon svakog tuširanja. Vodene mrlje pojavljuju se na staklenim vratima vašeg tuša kada se voda na njima i osuši, stoga ih je najbolje ukloniti prije nego što dobiju priliku za sušenje.

Nakupljanje možete spriječiti i nanošenjem limunovog ulja za namještaj na staklo. Utrljajte ulje mekom krpom, ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim ispolirajte višak čistom krpom.

Foto: Unsplash

KORAK PO KORAK DO ČISTOG TUŠA

Korak 1: Ključ za čišćenje je – pravi ‘pribor.’ Za izradu ovog kućnog sredstva trebat će vam: voda, ocat (izbjegavajte ako imate mramorni ili kameni pod u tušu), neabrazivna spužva ili suha krpa od mikrovlakana, sok od limuna, dvije boce s raspršivačem i novine.

Korak 2: Većina staklenih vrata za tuširanje je lagano premazana sapunastim slojem, ali to se može lako očistiti prirodnim proizvodom za čišćenje kao što je ocat. Počnite s malo octa u bočici s raspršivačem. Ukoliko vam smeta miris octa, samo razrijedite smjesu s malo vode, a možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja.

 

Foto: Unsplash

Korak 3: Raspršite otopinu octa na staklenu površinu i ostavite da odstoji 30 minuta. Dok čekate, ovo bi moglo biti izvrsno vrijeme za čišćenje drugih područja tuša gdje se mogu pojaviti mineralne naslage i druge nakupine, poput žbuke, tragova vrata tuša, glave tuša i slavina. Nakon pola sata izribajte vrata neabrazivnom spužvom i obrišite čistom krpom.

Korak 4: Koristite vodu i limunov sok za završetak čišćenja. Otopina s octom trebala bi se pobrinuti za tvrdokorne mrlje od tvrde vode te drugu prljavštinu, a limunov sok pomaže u finiširanju. Počnite miješanjem jednakih dijelova vode i limunovog soka u drugoj bočici s raspršivačem i poprskajte po staklenim vratima. Možete upotrijebiti krpu od mikrovlakana da obrišete limunov sok, a osim krpe mogu poslužiti i novine. Novinski papir upija svu vlagu umjesto da ju samo gura okolo, što ga čini savršenim za završni sloj koji će usporiti stvaranje novih mrlja.

Foto: Unsplash

OGLEDALO

Sada kada ste očistili vrata tuš kabine, možete se pozabaviti ogledalom.

Evo što će vam trebati: ocat,voda, boca sa raspršivačem i krpa od mikrovlakana.

Da biste se riješili tragova i ostataka sapuna, koristite otopinu octa na ogledalu na isti način kao što ste to učinili na staklenim vratima tuš kabine. Pomiješajte jednake dijelove vode i octa u bočici s raspršivačem i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Poprskajte mješavinu octa po cijelom ogledalu te obrišite krpom ili novinama.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

 

 

Komentari