LOĐA U NOVOM RUHU: Sanja napokon ima svoju oazu mira na gradskom asfaltu

I kada im je ukupna površina velika, uski i dugački balkoni ili lođe mogu biti nezgodni za uređenje. Pogledajte kako je takav vanjski prostor u svome stanu sredila Varaždinka Sanja!

 


Sanja je velika ljubiteljica interijera i voli uređivati svoj stan u Varaždinu, koji se nalazi u stambenoj zgradi staroj nekoliko desetaka godina. Posljednjih 20-ak godina nije ništa mijenjano na njezinom balkonu, odnosno lođi no vo ljeto je napokon došao trenutak za promjenu. Njoj se veseli i Sanjin mačak Nero, koji sada rado provodi vrijeme tamo.

Foto: Privatni arhiv

Na lođu se izlazi iz dnevnog boravka tako da je Sanja htjela uređenjem napraviti njegov produžetak, gdje će boraviti kada god to temperature dopuste. Za kišu ne mora brinuti, jer je riječ o uvučenom balkonu koji je tako dobrano zaštićen od vlage. Stoga se nije libila nabaviti namještaj od drveta i tekstila, ali i mini tepihe jer kiša na balkon rijetko dopire.

No, za svaki slučaj, birala je komade s tkaninom koja ima impregnaciju te je otporna na vlagu. Pored toga, jastuci imaju skidive navlake te se mogu oprati. Tepisi su namijenjeni za vanjsku upotrebu.

Foto: Privatni arhiv

Jedini problem bio je izduženi i uski oblik lođe, s čime se uglavnom svi susreću kada je riječ o vanjskom prostoru. Ukupan broj kvadrata (7,7 m2) sasvim je dovoljan za sve sadržaje i normalno kretanje, no dimenzije 5,80 x 1,30 zadavale su male poteškoće. Stoga je birala manje komade namještaja, s tim da je one veće stavila u kut.

Radovi su krenuli od skidanja starih pločica i stavljanja novih, a Sanja je odabrala neutralnu svijetlo sivu boju. Nakon toga došao je namještaj i detalji, a Sanja je prostor podijelila u dva dijela – u jednom je mini dvosjed, drveni stolić i naslonjač, a u drugome je naslonjač s tabureom i trendi crnim stolićem.

Foto: Privatni arhiv

Na oba bočna zida nalaze se i ljestve od bambusa na koje je Sanja stavila zelenilo i lampice. Tako se je lođa dobila osvježenje i novu dozu estetike. Prozorske klupice poslužile su kao super police za tegle s biljem.

Foto: Privatni arhiv
Komentari