SJAJNO OSVJEŽENJE: brz i povoljan makeover modernizirao je bezličnu kupaonicu

Nova kupaonica veliki je izdatak te uključuje puno radova, buke i prašine, pa se rijetko odlučimo na to. No, i sitnim izmjenama možete promijeniti njezin izgled. Pogledajte kako je to učinila Mariah!

 

 

I kada nismo u prilici potpuno obnoviti svoj dom ili neku od prostorija u njemu čijim izgledom nismo zadovoljni, uvijek ostaje brzi makeover. Nova boja na zidu, funkcionalni i dekorativni detalji, tepih ili rasvjetno tijelo mogu donijeti promjenu koja će itekako biti vidljiva. A nama donijeti osjećaj zadovoljstva. Ovakva brza preuređenja mogu učiniti i funkcionalne pomake u domu – da sve bude praktičnije, podređeno našim potrebama.

Kao i u svim prostorijama u domu, moguće je takvu promjenu, koja neće iziskivati puno vremena ni izdataka postići i u kupaonici. Za inspiraciju vam može poslužiti primjer Mariah koja je osvježila kupaonicu u svome domu.

 


PRIJE

Mariah je nasljedila ovakvu kupaonicu prilikom uređenja. Kako je bila očuvana i funkcionalna, odlučila je ništa ne mijenjati u njoj. Sada, nakon tri godine, poželjela je unijeti neke novine, kako bi se prostor osvježio barem na nekoliko idućih godina dok se osigura financijska konstrukcija za potpunu adaptaciju.

Namjera u ovom brzom makeoveru je bila riješiti se smeđih tonova koji su kupaonicu smatra Mariah, činili mračnom i bezličnom te nije dizajnom odgovarala stilu moderne obitelji.

U samo dva dana Mariah je svojim rukama i idejam doista preobrazila kupaonicu!

Foto: Mariah Tapia

 


POSLIJE

Prvi korak bila je nova boja na zidu. Nakon nanošenja bijele, na red je došla crna u vidu simpatičnih i dinamičnih crnih crtica koje oponašaju chevron uzorak na parketima ili drugim podnim oblogama. Njih je nanijela koristeći kut od kartona iznad kojega je povlačila kistom crte.

Mariah je koristila boju koja je otporna na vlagu te se može tretirati vlažnom krpom, a da boja ostane postojana.

Foto: Mariah Tapia

 

Novi sloj boje dobile su i podne pločice te ormarić ispod umivaonika, kao i radna ploča iznad njega. Zid iznad ormarića obnovio se okruglim trendi ogledalom te mini policama načinjenima od dvije bijele daske.

Unošenje svijetlih neutralnih nijansi, prije svega bijele, stvorilo je dojam da kupaonica izgleda znatno veća te da u njoj ima više svjetla. Ove boje, kao i odabrani detalji modernizirali su kupaonicu te je učinili atraktivnijom.

 

Foto: Mariah Tapia

Kupaonica je zasjala i uz pomoć novih detalja – staklenki za pohranu sitnica, teglica s cvijećem, ručnika, slika, dozatora sapuna te vintage detaljima poput mini tepiha i klupice koju koriste njezina djeca.

Foto: Mariah Tapia / Ideal Home
Komentari