Trendovi u interijerima koji su obilježili 2015. godinu

Kraj godine obično je vrijeme kada se prisjećamo najvažnijih događaja i trendova po kojima ćemo pamtiti godinu na izmaku. Iako se trendovi u interijerima ne mijenjanju toliko često kao oni modni, nekoliko je onih ključnih koji su obilježili uređivanje prostora.

Jedan od najvećih trendova koji su obilježili godinu svakako su razni geometrijski oblici – pravokutnici, trokuti, krugovi … Sve su to motivi koji su krasili sve, od detalja pa do krupnih komada namještaja.

Foto via Houzz
Foto via Houzz

Trend koji nas već neko vrijeme prati i ne pokazuje naznake da će brzo nestati je industrijski stil. Jedan od razloga njegove velike popularnosti je lakoća kojom ga možete unijeti u svoj dom. To može biti svega nekoliko detalja ili pak stil koji će se provlačiti kroz svaki kutak interijera. Industrijski stil brzo je osvojio srca mnogih. Nastao je kao reakcija na svijetle, moderne i elegantne interijere i prigrlio tamne boje, grube materijale i otrcan, istrošen izgled.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Godinu su obilježila i zanimljiva rasvjetna tijela, osobito ona viseća i inspirirana industrijskim stilom. Gole žarulje, vidljiva konstrukcija ili izrađene od neobičnih materijala, visilice su se pokazale kao omiljen način za postizanje zanimljive atmosfere u mnogim interijerima.

Tu su, naravno, i boje. Kao jedna od najpopularnijih pokazala se marsala, crvena s primjesom smeđe. Ipak, klasičari su bili vjerni neutralnim bojama poput sive ili bež, a vrlo su popularne bile nijanse plave i zelene.

Sarah Lavoine
Sarah Lavoine

Hoće li se koji od ovih trendova održati i u idućoj godini, preostaje nam tek vidjeti.

Koji trend biste voljeli vidjeti i u 2016. godini? Recite nam u komentaru!

Komentari