UREĐENJE BLAGOVAONICE: bež tonovi i tamni akcenti donijeli su profinjenost i dozu luksuza

Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje stana koji prolazi kroz temeljitu adaptaciju. Nakon što smo vam pokazali uređenje kuhinje, sada je red došao na blagovaonicu koja se nalazi u istom prostoru s njom.


Blagovaonica je u ovom stanu smještena u prostoriju u kojoj se nalazi i kuhinja. Kako je taj prostor rezerviran za blagovaonicu poprilično skučen, dizajnerica Mirjana Mikulec napravila je male preinake. Pomicanjem jednog zida prostor se proširio, i, bez obzira na nepravilan oblik, tako se dobilo dovoljno mjesta za stol sa šest sjedećih mjesta.

Klijentima je predloženo nekoliko varijanti, a razlikovale su se prvenstveno u položaju kuhinje. Budući da je odluka pala na kuhinju s poluotokom, za blagovaonicu je biran stol pravokutnog oblika.

 

Moderna kuhinja za mladi par: pogledajte kako je prostor osuvremenjen i otvoren prema blagovaonici

 

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

USKLAĐENJE BOJA I STILA U KUHINJI I BLAGOVAONICI

“S obzirom na položaj blagovaonice, to jest da se ona nalazi u prostoriji s kuhinjom, potrebno je bilo uskladiti boje i stil. Budući da je kuhinja u nježnom zemljanom tonu s crnim detaljima, u tom smjeru se išlo i s odabirom blagovaonskog namještaja”, ističe dizajnerica.

Nakon što je kuhinja bila gotova, krenulo se na uređenje blagovaonice odnosno opremanje stolom i stolicama te postavljanjem rasvjete. Sada u blagovaonici ima dovoljno mjesta, a izgleda vrlo elegantno, atraktivno i luksuzno.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

LUKSUZAN IZGLED BLAGOVAONICE

“Stanovi koji nemaju otvoreni koncept dnevnog prostora nisu više uobičajeni i drago mi je da nas povremeno zapadne i ovakav projekt. Ovdje nam je zadatak bio uskladiti blagovaonicu i kuhinju i u tome smo uspjeli. Klijent je želio luksuzan izgled što smo postigli nježnim dekorom namještaja po mjeri ali i odabirom tkanine na stolcima. Izgled smo zaokružili crnim detaljima ali i zastorima koji su dodatno utoplili prostor”, zaključuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

BEŽ TONOVI I CRNI AKCENTI

Želite li i vi postići luksuzan izgled u svome domu, koristite tople neutralne tonove i kombinirajte ih s tamnim lusterom ili dekoracijama, kao što je studio Mirjane Mikulec ovdje učinio. Nezaobilazna stavka pri postizanju takvog izgleda su zastori, a dizajnerica savjetuje da birate one prozračne bijele s dekorima na kojima ćete ponoviti paletu boja biranu za namještaj.

Više detalja o uređenju ovog prostora pogledajte u video prilogu:

Komentari