KAD JE TAPETA GLAVNA ZVIJEZDA: radna soba ugodnih, prirodnih tonova i s namještajem po mjeri

Gotovo svi današnji domovi, bez obzira na kvadraturu, imaju radni kutak. A neki od njih imaju privilegiju da jednu prostoriju namjene za radnu sobu koja ujedno može poslužiti i kao dodatna garderoba i gostinjska soba.

 


Sve češće u stanovima postoji potreba za radnim prostorima. Ista situacija je i u stanu kojeg je nedavno uredio studio Mirjane Mikulec, a u kojem na radni dio otpada 15-ak četvornih metara.

Riječ je o prostoriji u koju je bilo potrebno smjestiti jedno radno mjesto, prostor za odlaganje i sofu koja će služiti kao dodatni ležaj u stanu. Što se samog izgleda tiče, klijenti su željeli jednostavnost.

S jedne strane, duž cijelog zida nalaze se ugradbeni ormari po mjeri – ovom pozicijom dobilo se najviše mjesta za skladištenje. Isto tako, na taj način ostalo je dovoljno mjesta za ostatak elemenata. Prema izvoru prirodne svjetlosti smjestio se radni stol s malom komodom uz bočni zid dok se na jedini preostali zid došla  sofa.

IDEJNO RJEŠENJE STUDIO MIRJANA MIKULEC

Što se samih boja tiče, željena jednostavnost postignuta je neutralnim tonovima. U prostor se izvrsno uklopio dekor drva, koji je biran za radni stol i ormare. Dizajnerica se sa svojim timom odlučila za Feelwood Perfectsense pločasti materijal. On se ovdje, sa svojom blagom i profinjenom nijansom kao i hrapavom strukturom drveta na dodir sjajno uklopio u prostor.

Kombinacijom bijelog dekora i dekora drva postignuta je jednostavnost koju su klijenti željeli i na taj način izbjegnuta je siva na namještaju po mjeri kojoj se često pribjegava kada se želi postići neutralan izgled.

Crni detalji, sofa koja će poslužiti kao ležaj kao i diskretna, a opet vrlo zanimljiva tapeta zaokružili su priču i prostor učinili ugodnim za rad i odmor.

“Jednostavno, a opet posebno – tako bih ja opisala ovu radnu sobu. Od idejnog rješenja razlikuje se u tek nekoliko sitnica, no ono najvažnije je da se sviđa klijentima i da je zadatak ispunjen – dobili smo prostor ugodan za rad”, zaključila je za kraj dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

IDEJNO RJEŠENJE STUDIO MIRJANA MIKULEC

U video prilogu pogledajte kako radna soba izgleda u finalu!

 

Komentari