DVOETAŽNI STAN U ZAGREBU: dom četveročlane obitelji odiše jednostavnošću i toplinom

Vrata svog stana ekipi emisije InDizajn otvorila je Aleksandra Duduković, dizajnerica interijera koja ga je u potpunosti adaptirala i uredila. Riječ je o interijeru na dvije etaže, inspiriranom industrijskim i rustikalnim stilom

 

 

 

InDizajn i Mastercard vode vas u stan u Zagrebu, površine 81 četvorni metar i podijeljenog u dvije etaže. Na prvoj se nalaze dječja soba, kupaonica i dnevni prostor, a na drugoj glavna spavaća soba s prostranom kupaonicom vrlo neobičnog i atraktivnog koncepta.

Foto: InDizajn

Stan je uredila vlasnica Aleksandra Duduković, dizajnerica interijera, a cilj joj je bio napraviti topao i ugodan dom u kojem dominira drvo kao materijal, budući da je cijela obitelj ljubitelj prirode i planinarenja.

Otkrila je kamerama InDizajna kako je stan prošao prostorne izmjene prilikom adaptacije.

Naime, nakon rušenja zida na prvoj etaži dobiven je otvoreni dnevni prostor s kuhinjom, boravkom i blagovaonicom koja je smještena na nekadašnji balkon. Ovako je dnevna zona dobila više kvadrata, potrebnih za ugodan boravak ukućana u dijelu stana u kojem se svi okupljaju.

Foto: InDizajn

Druga etaža ustvari je galerija do koje vode uske stepenice iz dnevne zone i ona je također koncipirana kao open space – spavaći i kupaonski dio jedna su prostorna cjelina.

Stvoren je spa kutak s velikom kadom za koju u donjem dijelu nije bilo mjesta. U prostoru se nalazi i bračni krevet kao i dio za odlaganje stvari smješten ispod prozora čime je odlično iskorišten prostor od metra dubine.

Foto: InDizajn

Adaptacija ovog stana bio je Aleksandrin prvi projekt, što joj je, kako kaže, predstavljalo poseban izazov. S kakvim se sve izazovima suočavala u uređenju, kao i kako izgleda svaki kutak stana pogledajte u video prilogu!

Foto: InDizajn

 

 

https://studio.youtube.com/video/3ihJPFXXmko/edit

Komentari