Sve je stalo u samo 17 m2: savršeno osmišljena mladenačka garsonijera

Presladak minijaturni stan čija je ukupna veličina poput omanjeg dnevnog boravka oduševljava dobrim rasporedom i činjenicom da su dizajneri maksimalno iskoristili prostor. U tome im je uvelike pomogla izrada namještaja po mjeri

 

Garsonjere u prosjeku imaju 25 četvornih metara, pa nam se čini nemogućim da se funkcionalan prostor, sa svim nužnim sadržajima može osmisliti u svega 17 kvadrata. No, dizajnerski studio Fateeva iz Ukrajine uspio je upravo u prostoru takve veličine osmisliti savršeno funkcionalan, a usto i lijep stan u mladenačkom štihu. Vlasnici su ga naslijedili no nisu znali što bi s njim učinili.

Dizajnerica Elena Fateeva predložila im je da se garsonijera preuredi i namijeni iznajmljivanju. Ovako mali stan idealno je rješenje za jednokratni najam te studente i mlade ljude. Stan je imao ograničen prostor, no dizajnerica je uspjela u njega, osim kuhinje, mjesta za spavanje i kupaonice, smjestiti i radni prostor, bez da se osjeća skučenost. Pored toga, stan ima i ulazni prostor odjeljeljen sklopivim pločama od iverala u kojem je smješten ormar za garderobu, ali i komoda s ormarićem za cipele.

Kako i nalaže pravilo malih prostora svi sadržaji smješteni su uza zid, tako da centralno mjesto ostaje slobodno za kretanje. Tako se dobiva dojam veće prostornosti te je kretanje jednostavnije. Krever je na malo većoj visini od standardne, a sve kako bi se našao dodatni prostor za skladištenje u vidu ladica ispod ležaja.