SJAJNA PRENAMJENA: adaptacijom je interijer od 35 m2 postao atraktivan stan za najam

Stan za jednokratni najam u središtu Pariza izvrsna je inspiracija ne samo za interijere ovakve namjene, nego i sve one koji imaju male stanove ili žele preurediti apartman na moru

 


Interijer od 35 kvadrata u centru Pariza, u staroj art deco zgradi prošao je kompletnu preobrazbu kako bi postao funkcionalan i atraktivan stan za jednokratni najam. Za njegov novi izgled zaslužan je studio Paris d’intérieur koji je u uređenju slijedio zahtjeve klijenata.

 

Foto: Parisd’intérieur

Zahtjeva nije bilo puno, a odnosili su se na modernijem i prozračnom izgledu te stvaranju dojma prostornosti u skučenoj kvadraturi. Također, zahtjev klijenata bio je da postoji neovisan pristup kupaonici, koja je prije renovacije bila dostupna samo iz spavaće sobe.

Sada je pristup kupaonici omogućen iz hodnika koji povezuje dnevni prostor i spavaću sobu.

Foto: Parisd’intérieur

To su ujedno i sve prostorije u stanu, koji je adaptacijom dobio veću povezanost kuhinje i dnevnog boravka. Između njih sada nije pravi zid, nego kombinacija zida i staklene stijene. Tako se dobila prozračnost i dojam prostornosti.

Foto: Parisd’intérieur

Stvoren je funkcionalan prostor koji vješto spaja moderan dizajn s klasikom i vintage elementima. Moderni stil prisutan je najviše u kuhinji i kupaonici u kojima dominiraju ravne i pročišćene linije te neutralne nijanse crne, antracit sive i bijele.

Foto: Parisd’intérieur

Njima je suprotstavljen kolorit u dnevnom prostoru u kojem prevladavaju toplije nijanse i dojam atmosfere doma, dok u spavaćoj sobi prevladavaju zelene umirujuće nijanse. Spavaća soba izgleda većom zahvaljujući ogledalima na frontama garderobnog ormara.

Foto: Parisd’intérieur
Komentari