PODVUČENO CRNOM: moderan trosobni stan sa snažnim tamnim akcentima

Dizajneri iz Jooca Studija iz Rumunjske potpisuju uređenje trosobnog stana koji se nalazi u stambenoj zgradi u Bukureštu. Iako je riječ o novogradnji, dizajneri su predložili neke preinake u prostoru. O čemu je  točno riječ, saznajte u nastavku!

 

 

 

Moderno uređen stan, kojeg su dizajneri nazvali ‘Black Lines’ (crne crte) nalazi se u glavnom gradu Rumunjske, Bukureštu. Riječ je o novogradnji za čije uređenje su vlasnici angažirali dizajnere iz Jooca Studija koji su odmah predložili neke preinake u prostoru. U dogovoru s vlasnicima, dizajneri su odlučili srušiti zid koji je djelomično odjeljivao kuhinju od dnevnog boravka u kojem je i blagovaonica.

Vlasnici nisu imali puno dodatnih želja, osim da stan bude moderan, ne odviše pretrpan namještajem te da bude djelomično inspiriran industrijskim stilom. I naravno, da ima dovoljno prostora za skladištenje.

 

Foto: Alexandru Prodan

Ovako je napravljen otvoreni dnevni prostor koji sada izgleda znatno prostranije, a i uspostavljena je i bolja komunikacija cjelina unutar prostora. Kuhinjski otok u kombinaciji s sa stolom za blagovanje vizualno odjeljuje kuhinju od boravka.

Foto: Alexandru Prodan

Posebnost dnevnog dijela su ukrasne ploče i boksevi s crnim metalnim okvirima i metalnom mrežom unutar njih koje se nalaze iznad kuhinjskih ormarića i na zidovima. Njihova je uloga u kuhinji sakriti ventilaciju i cijevi od nape u kuhinjskom prostoru, ali također imaju i vizualnu ulogu razdvajanja kako bi označili gdje se blagovaonica zaustavlja i gdje počinje dnevni boravak.

Foto: Alexandru Prodan

Pored dnevne zone, u stanu se nalaze i dvije spavaće sobe od kojih je jedna prenamijenjena u radnu i gostinjsku, te dvije kupaonice.  Jedna od kupaonica, ona s kadom, je samo za vlasnike dok je druga, manja i s tuš kabinom, za goste.

Foto: Alexandru Prodan

Spavaća soba sastoji se od dva dijela – krevet odnosno privatna zona za odmor odijeljen je od garderobe pregradom od tamnog stakla. Iako je smeđa nijansa u pitanju, pregrada je prozirna i transparentna pa ne zagušuje prostor, nego stvara povezanost jednog i drugog dijela.

Foto: Alexandru Prodan

Dizajn spavaće sobe temelji se na istom stilskom industrijskom konceptu koji se koristi u dnevnom dijelu. Crne crte pomiješane s betonskim teksturama i elementima tvrdog drva važni su elementi prostorije.

Uski hodnik ispred spavaće sobe iskorišen je za ugradbene ormare.

Foto: Alexandru Prodan

Crni metalni elementi – linije i detalji provlače se u cijelom prostoru, s tim da su u dnevnoj zoni najprisutnije. Upravo su crni elementi ono što definira prostor kojem je osnova svijetla neutralna paleta – siva, bijela i bež. Pored crne, glavni kolorističk akcent u prostoru je tamno i svijetlo zelena a dodan im je i uzorak drveta koji je oplemenio neutralne boje i zelenu. Tako je stvoren moderan industrijski štih u interijeru.

Foto: Alexandru Prodan
Komentari