DOM ZA SUVREMENE NOMADE: brodski kontejner postao je funkcionalna mobilna kućica

Tržište mini kuća za odmor jako je živopisno i bogato, ali ovaj model tvrtke Cocoon Modules iz Grčke će vas oduševiti na prvu. Tome doprinosi ne samo njezin dizajn i sjajna opremljenost nego i činjenica da je napravljena od – brodskog kontejnera

 

 

 

Montažne kućice za odmor su nam svima, bez obzira koliko voljeli ovakav način odmora, tiha patnja zbog svoga originalnog, praktičnog i šarmantnog dizajna. Privlači nas i ideja da imamo prostor koji je jednostavan za održavanje te u kojem ćemo biti više u doticaju s prirodom i jednostavnim načinom života. Stoga sve veći broj ljudi želi da im ovakve mini nastambe budu životni prostori u kojima će boraviti tijekom cijele godine.

Foto: Cocoon Modules

Ovu potrebu su prepoznale građevinske tvrtke kao i arhitekti te svako malo na tržištu osvanu kućice za odmor koje mogu biti i stalno utočište. Grčka tvrtka Cocoon Modules upravo je proizvela jednu takvu kućicu, nazvavši je “domom za suvremene nomade”.

Foto: Cocoon Modules

Posebnost njihova objekta je što je nastao iz brodskog kontejnera te presvučen u drvene panele izgleda vrlo atraktivno. Osim u kućice za odmor, ova tvrtka pretvara brodske kontejnere u kioske, mini dućane, kozmetičke i frizerske salone te turističke objekte.

Foto: Cocoon Modules

Za sada su izradili prototip koji bi uskoro trebao doživjeti proizvodnju za tršište, a kupaca im neće nedostajati budući da tvrtka garantira povoljnu cijenu. Usto, kućica, koja se sastoji od boravka, kuhinje s blagovanjem, spavaće sobe i kupaonice je energetski učinkovita, otporna je na potrese te je – mobilna.

 

 

Komentari