IDILA NA OTOKU: vikendica koja ima sve što treba – terasu, bazen i pogled na more

Formentera, otočić nedaleko od onog znatno razvikanijeg i bučnijeg, Ibize, nudi pješčane plaže, tirkizno more, obilje sunca i prekrasne kuće za odmor. Predstavljamo vam jednu koja će vas osvojiti svojim dizajnom i eksterijerom

 

 

Svakog ljeta vlasnici ove prekrasne kuće za odmor napuštaju Englesku i njezine oblake koji vole kišiti te odlaze na jug Europe.  Na španjolskom otoku Formenteri dočekuje ih mediteransko nebo, sunce, tirkizno more i tišina koja vlada oko njihove ljetne rezidencije. Ona je u njihovom vlasništvu posljednjih pet godina.

 

Foto: Pepa Oromí

Nakon godina boravka u hotelima na otoku, otkrili su jednog dana ovu malu kuću na prodaju, ali u vrlo lošem stanju. Uz pomoć arhitektice i dizajnerica interijera Gemma Gallego iz studija Knowhaus stara kuća za odmor pretvorila se u stilski raj koji osvaja toplom i opuštajućom atmosferom.

Foto: Pepa Oromí

Kako su vlasnici htjeli imati više mira, koje plaže ponekad ne nude zbog brojnih kupača, odlučili su napraviti u dvorištu mali bazen u kojem se mogu osvježavati tijekom dana. Pored bazena, centralno mjesto ove vikendice je također eksterijer – prostrana terasa na kojoj vlasnici borave veći dio dana.

Foto: Pepa Oromí

Stilski, kuća slijedi tradiciju mediteranskog stila, uz dodatke šarmantnog boho chica i rustike. Prevladavaju topli, prirodni materijali i nijanse koje podsjećaju na Mediteran i more.

Komentari