Praktičan i moderan dizajn u preslatkom stanu od 40 kvadrata

Jednosobni moskovski stan od 40 četvornih metara dobio je spavaći dio zahvaljujući novom rasporedu koji je, kao i kompletno uređenje, osmislio studio INT2architecture. Tako je mladi par dobio funkcionalniji i ljepši dom

 

 

Novi dom mladoga para trebao je neke preinake u prostoru te posve novi izgled, kako bi životni prostor u potpunosti odražavao te odgovarao njihovim željama i potrebama. Da bi se to ostvarilo, angažirali su dizajnerski studio INT2architecture. Dizajneri su omogućili stvaranje nove, privatne zone u interijeru od 40 četvornih metara u koju su smjestili, pored kreveta, i radni kutak. To je i bilo osnovno načelo ovoga projekta – racionalno zoniranje prostora kako bi se mogla stvoriti jasna funkcionalna područja: spavaći i radni prostor, dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, “barski” prostor u lođi, ugradbeni ormar u hodniku, kupaonica te čak i mini vešeraj širine perilice.

Kako vlasnici nisu htjeli izgubiti prostor lođe, koja im služi kao produženi dnevni boravak s prekrasnim pogledom, prostor spavanja smješten je pored velikog prozora i to ponajviše jer su vlasnici željeli da radni kutak bude što više izložen prirodnom dotoku svjetlosti. No, to je bilo potrebno i dnevnom boravku pa je prostor spavanja odijeljen uskim i kratkim ormarima koji ne blokiraju svjetlost, a ujedno služe kao poluzid i jasno dijele privatnu od socijalne zone. Ovaj prostor vizualno odvaja i dio zida te strop obloženi drvenim panelom.

Bazu stana čine bijela i bež boja, uz dodatke sivih nijansi, a osvježenje su unijeli akcenti tirkizne. Drvene površine unijele su toplinu u interijer.

 

 

Tlocrt
Komentari