Elegantno i udobno: sjajan stan u Zadru koji je čitateljica sama uredila

Stan u prizemlju zadarske novogradnje vlasnik je povjerio našoj vjernoj pratiteljici, ekonomistici Mariji Strenji, kojoj su interijeri velika ljubav. Slobodno vrijeme, kada završi sa svojim poslom u banci i nema obiteljskih obaveza, Marija voli provoditi u gledanju emisija i magazina koji se bave uređenjem interijera.

 

Priliku da pokaže sve ono što je usvojila tijekom godina pasioniranog zanimanja za dizajn ekonomistica Marija Strenja dobila je priliku pokazati kada je poznaniku, koji ne živi u Hrvatskoj, uredila budući dom. Iako nam je priznala da je ‘totalni amater’, po rezultatu uređenja ovog trosobnog stana to se ne bi dalo nikako zaključiti. Sve prostorije ukusno su osmišljene, s mjerom za boje, teksture i detalje te interijer kao cjelina djeluje vrlo skladno i privlačno.

Pored velike dnevne zone koja gleda i ima izlaz na terasu i vrt, stan se sastoji od dvije spavaće sobe, toaleta, kupaonice te dvaju hodnika od kojih je prema Marijinoj ideji jedan prenamijenjen u vešeraj. ‘Stan je u novogradnji, zatekla sam ga praznog, s postavljenom bazom od podnih obloga – gotovim parketom te uređenim kupaonicama (pločice, sanitarije, kupaonski namještaj). Moj zadatak bio je odabir namještaja, tekstila i detalja kao i kuhinje po mjeri. Također, i vešeraj smo, zbog specifičnosti prostora, naručili po mjeri kod stolara’, otkrila nam je Marija.

U uređenju joj je nit vodilja bila stvoriti atraktivan i luksuzan moderno uređen stan, no da ipak ima dozu topline. ‘Toj toplini su najviše doprinijeli bakreni detalji i topla paleta boja – bež, smeđa, siva i žuta’, ističe Marija dodajući kako su, da stan bude gotov, preostali još jedino zidovi da ih vlasnici ispune svojom kolekcijom fotografija i slika.

 

 

 

Komentari