Baš po mjeri mlade vlasnice: stančić koji pršti optimizmom i energičnošću

Svoj novi dom mlada vlasnica je poželjela prije useljenja urediti po svome ukusu i prilagoditi svojim potrebama. A one su prije svega uključivale unošenje ružičaste boje, stvaranje zasebnog spavaćeg dijela u stanu te puno garderobnog prostora

 

 

Vodimo vas u Moskvu, u jednosobni stan od 35 četvornih metara koji je prije dvije godine dobio novoga vlasnika, a ubrzo nakon toga i sasvim novi izgled. Kako bi se prilagodio godinama mlade vlasnice i njezinom načinu života, stan je prošao temeljitu stilsku, ali i tlocrtnu preobrazbu. Za to je zaslužna dizajnerica Olga Louis, koja je s ciljem stvaranja zasebnog prostora za spavanje morala promijeniti prvobitni raspored.

“Kod malog stana prije  preuređenja je bitno odrediti prioritete. Jer nemoguće je sve strpati u jednu prostoriju. Stoga klijent mora odlučiti koji sadržaji su mu više, a koje manje bitni te što sve želi imati u svome domu”, ističe dizajnerica. Njezina klijentica željela je odijeljen spavaći dio u kojem će biti veći ležaj, svakako širi od 90 centimetara te veći garderobni prostor, koji je osmišljen u hodniku te kupaonici. U kupaonici je zbog njezine površine naime mogao stati veliki ormar u koji je vlasnica smjestila rublje, ručnike, usisavač, stol za peglanje i niz drugih sitnica. U hodniku je pak i dijelu dnevne sobe napravljeni ugradbeni ormari za garderobu.

Odvajanje spavaćeg dijela je postignuto pregrađivanjem dijela dnevne sobe staklenom pregradom – staklenim kliznim vratima s crnim drvenim profilima. Na ovakav način odvajanja prostora se spriječilo da se stvori svojevrsni labirint odnosno da dvije novonastale prostorije budu mračne i skučene jer svjetlost zahvaljujući staklu dopire do dnevnog boravka. Po potrebi, privatnost u spavaonici se može postići zavjesama. Ono što plijeni pažnju svakako je odabir boja.

Odluka o stilu u interijeru donesena je odmah na našem prvom sastanku. Klijentica je izjavila kako voli vesele i dinamične boje, naročito ružičastu te kako baš nije sklona isključivo ravnim linijama i oštrim kutovima. Stoga sam odabrala odvažnu kombinaciju ružičaste s oker žutom i crno-bijelim uzorcima”, objašnjava dizajnerica.

 

 

Izvor: AD

 

Komentari