Šarmantni obiteljski stan kao mali kutak prirode usred velikog grada

Bračni par s malim djetetom odlučio je kupiti stari stan i u potpunosti ga renovirati. Pogledajte kako nakon preuređenja izgleda interijer od 70 četvornih metara!

 


Mladi bračni par s dvogodišnjom kćerkicom nedavno je uselio u svoj novi dom koji se nalazi u Parizu u jednoj staroj zgradi. Riječ je o interijeru od 70 četvornih metara koji je u potpunosti renoviran pod dizajnerskom palicom Anne Chemineau kako bi bio po ukusu i načinu života novih vlasnika.

Foto: Agathe Tissier

Adaptacija je donijela i drugu spavaću sobu i to tako da je stara kuhinja pretvorena u spavaću sobu, a dio ulaza iskorišten je za igraonicu u kojoj je i ugradbeni ormar za odjeću. Ovaj novonastali prostor ima prirodno osvjetljenje zahvaljujući nizu prozora od prirodnog drva kroz koje dopire svjetlost iz hodnika odnosno vanjskih prozora iz njega.

Foto: Agathe Tissier

Stan odiše boemskim duhom i podsjeća na neke seoske interijere zbog rustikalnih i vintage elemenata.

Prirodnost, jednostavnost i smirenost u potpunom su skladu s boemskim duhom projekta. Zanatski materijali kao što su zelliges i cementne pločice, boje izvučene iz prirodne palete doprinose ovom mirnom uređenju, u srcu glavnog grada.

Foto: Agathe Tissier

Novonastala kuhinja sada je dio otvorenog dnevnog prostora, opremljena šankom koji s jedne strane skriva kuhinjske elemente, a  s druge strane se na njega naslanja klupa po mjeri koja je dio blagovaonskog dijela.

Foto: Agathe Tissier

Posljednja zona u dnevnom prostoru je boravak koji se vizualno izdvaja dominacijom svjetilih tonova, prije svega bijele s dodacima bež akcenta. Nježne boje u boravku, prirodni materijali i polica za knjige rađena po mjeri optimiziraju prostor i doprinose šarmu stana.

Foto: Agathe Tissier

Obje spavaće sobe – roditeljska i dječja prilično su male kvadrature, no imaju sve potrebne elemente. Glavna spavaća soba privlači pažnju zaobljenim uzglavljem u boji karamele i po mjeri izrađenim vratima garderobe.

Foto: Agathe Tissier

U kupaonici također dominira kombinacija prirodnih materijala na podu i zidovima te stvara vrlo ugodnu i toplu atmosferu.

Foto: Agathe Tissier
Komentari