41 KVADRAT U SREDIŠTU PULE: sjajna transformacija malog dvosobnog stana s divnim pogledom

U samom središtu Pule na posljednjem katu zgrade stare oko 70 godina nalazi se mali dvosobni stan od svega 41 kvadrat. Vlasnica ga je podvrgla temeljitoj adaptaciji kako bi dobila što atraktivniji interijer za najam. Pogledajte rezultat!

 

 

Na prvu, teško je povjerovati da ovaj prekrasni stan ima samo 41 kvadrat i da u njemu ima dovoljno mjesta za sve! No, dobrim uređenjem doista je moguće pametno iskoristiti svaki centimetar i stvoriti dojam prostornosti. No, to je samo jedan od aduta ovoga interijera. Pa krenimo redom…

Stan se nalazi na 5. katu zgrade u strogom centru Pule, na Gjardinima, nadomak jednog od najpoznatijih gradskih spomenika, Zlatnih vrata. Zgrada stara 70-ak godina skrivala je ovaj mali biser. No, da bi se on doista pokazao u takvome svjetlu, bilo je potrebno puno intervencija.

Foto: Boris Čekada

“Radi se o kompletnoj i temeljitoj adaptaciji, praktički od starogradnje stan je prenamijenjen moglo bi se reći u novogradnju. Stan je tijekom renovacije doslovno ogoljen do betona. Saniran je krov i postavljena demit fasada. Srušeni su pregradni zidovi te ozidani novi cigleni, nove instalacije, prozori, vrata, podovi, spušteni strop u koji je prethodno postavljena kamena vuna zbog bolje izolacije”, otkriva nam vlasnica te dodaje kako je dio namještaja rađen po mjeri (ormari, kuhinja) a dio je (kutna garnitura, krevet i detalji) kupljen u salonima.

Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv

Drugi adut svakako je pogled iz stana, koji se pruža na najznačajnije pulske spomenike, more i krošnje stabala na pulskim Gjardinima.

A treći adut je velika terasa, od koje je dio pretvoren u ljetnu kamenu kuhinju. Obnovljena, sa staklenim krovom, izgleda doista fantastično! Velike staklene stijene iz spavaće sobe i dnevnog prostora vode na terasu, te ove prostorije imaju zahvaljujući velikim otvorima obilje svjetla tijekom čitavog dana.

 

Foto: Privatni arhiv

“Stan ima 41 m2, no u naravi 69 – na terasu naime otpada razlika kvadrature. Duž većeg dijela stana proteže se staklena stijena, kroz koju se ulazi na terasu. Stan osim prostrane terase na kojoj se nalazi ljetna kamena kuhinja i lounge dio, obuhvaća i spavaću sobu s po mjeri rađenom stolarijom (ormari i toaletni stolić) te maslinasto zelenim boxpring krevetom, potom kupaonicu te dnevni boravak spojenog s kuhinjom u ostakljenom dijelu stana”, opisuje vlasnica koja je stan renovirala za najam. Sama se pobrinula za uređenje, i vrlo je zadovoljna konačnim izgledom.

Foto: Boris Čekada

Odabirući kvalitetne materijale i komade namještaja vlasnica je htjela postići da stan dulje vrijeme nije potrebno renovirati već samo osvježiti detaljima te da ga je vrlo jednostavno održavati.

Komentari