Prijedlog uređenja obiteljskog stana s mladenačkim štihom by Mirjana Mikulec interijeri

Studio Mirjana Mikulec interijeri potpisuje uređenje četverosobnog obiteljskog stana u Zagrebu. Interijer je uređen u mladenačkom štihu, budući da je namijenjen djeci vlasnika, troje studenata

 

 

Vlasnici stana u zagrebačkoj novogradnji, površine 100 četvornih metara, odlučili su angažirati studio Mirjane Mikulec za uređenje.

Donosimo vam prijedlog uređenja, a finalni izgled moći ćete pogledati u novim epizodama 20. sezone InDizajna koja kreće na jesen.

 

Zahtjevi vlasnika su se se odnosili na modernost, funkcionalnost i prilagođenost potrebama stanara, njihove troje djece koji studiraju u Zagrebu. Stoga je prostor osmišljen u modernom i mladenačkom štihu, ali se svojim dizajnom lako, uz pomoć sitnih izmjena lako transformira u bezvremenski životni prostor, koji će svojim izgledom biti aktualan godinama.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Budući da je riječ o novogradnji, nije bilo promjene tlocrta te parketi u sobama i keramičke pločice u kupaonici nisu mijenjani. Jedino su keramičke pločice u kuhinji stavljene nove.

Ulazni prostor povezan je s dnevnim, a djelomično odijeljen ugradbenim ormarima. Kako bi se ovaj dio još više odijelio, a ostao povezan, produženi su kuhinjski elementi, te s njihove stražnje strane, na koju se pogled pruža s ulaza, osmišljeno malo predsoblje s ogledalom i ladicama. Predsoblje je, prema idejnom rješenju, odijeljeno drvenim lajsnama od boravka i kuhinje.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Dnevni boravak i kuhinja, iz kojih je izlaz na balkon, povezani su stolom za blagovanje, koji se nastavlja na kuhinjsku radnu ploču, i sa stolicama različitih modela, kako bi se naglasio spontani, mladenački štih.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

S druge strane hodnika ulazi se privatni prostor, odvojen vratima. U njemu se nalaze tri spavaonice te zajednička kupaonica, s tim da jedna od soba ima i svoju kupaonicu.  Spavaće sobe prilagođene su svojim sadržajem studentima, pa svaka ima i radni kutak.

Zamišljeno je da većina namještaja bude rađena po mjeri, s iznimkom jedne spavaće sobe u kojoj je gotov namještaj.

Komentari