MODERAN DOM U PREDGRAĐU: jednostavno pročelje krije apartman za goste i članove obitelji

Mala parcela nije bila prepreka dizajnerskom studiju Wittehaus da dizajnira prostran, moderan dom u predgrađu koji u svome sklopu ima i apartman za goste i obitelj kada dođe u posjetu

 

 

U predgrađu Charlottea, grada u Sjevernoj Karolini u Sjedinjenim Američkim Državama nalazi se moderno zdanje s pročeljem djelomično obloženo opekom. To ga izdvaja od ostalih kuća mahom drvenih pročelja, tipičnih za ovaj kvart. Parcela nije bila velika, ali su arhitekti iz studija Wittehaus uspjeli ostvariti prostran dom u sklopu kojega se nalazi i apartman s posebnim ulazom, ali povezan s glavnom zgradom u kojoj žive vlasnici.

Vanjski izgled kuće, s ulične strane djeluje sićušno, ali se tlocrtom koji ide u dubinu postigla prostornost i dovoljan broj kvadrata interijera koji zadovoljava potrebe stanara. Tek pri ulasku posjetitelje očekuje svjetlom ispunjen interijer koji pruža novu perspektivu.

Foto: Wittehaus

Prostor počinje blagovaonicom i vodi do dnevnog boravka i kuhinje koje zajedno čine veliki otvoreni, moderno uređen prostor. Velika klizna staklena vrata iz dnevne zone vode prema prednjem trijemu odnosno terasi, dok staklena vrata u kuhinji vode u prostor za sjedenje u stražnjem dvorištu.

Blizu prednjeg ulaza, drveno stubište s detaljima od metalne ploče vodi na drugi kat, koji uključuje prostrane spavaće sobe te kupaonicu.

Foto: Wittehaus

APARTMAN

Dizajniran za suvremeni način života i potrebe vlasnika, dom sadrži neovisni apartman koji se može odvojiti kao prostor za goste i članove obitelji kada im dođu u posjetu ali i kao kućni ured.

On se stilski naslanja na interijer glavne zgrade, odnosno kuće u kojoj žive vlasnici, a u svome sklopu ima spavaću sobu, mini kuhinju te toalet.

Foto: Wittehaus
Foto: Wittehaus
Komentari