Sjajno osvježenje dvoetažnog stana: više boja i detalja te otvoreniji pogled na zelenilo u dvorištu

Stanovi na dvije etaže naročito su atraktivan životni prostor. No, to svakako nije dovoljno da bi estetski kriteriji bili zadovoljeni. InDizajn i HEP vode vas u jedan takav stan kojem je bilo potrebno osvježenje i stilsko unaprijeđenje da bi koncept dvije etaže više došao do izražaja.

 

 

Dizajner interijera Nikola Pavlinić pokazao je pred kamerama InDizajna dvoetažni stan od 90 kvadrata, za čije je osvježenje ga je angažirao vlasnik.

Dodatnu atraktivnost prostoru daje prva etaža koja je raspoređena na dvije razine. Tako je dnevni boravak smješten u ravnini s ulazom, dok su kuhinja, blagovaonica, kupaonica i stepenice na platou.

Stepenice vode na galeriju gdje se nalazi spavaći prostor s neprocjenjivim pogledom na šumu. Istu tu privilegiju ima i gotovo cijela dnevna zona, koja je obilno, zbog velike površine vanjskih otvora, okupana suncem. Stan je namijenjen muškoj osobi koja trenutačno živi sama, a Nikolin zadak bio je oživjeti prostor koji je, prije njegove intervencije, kompletno bio u svijetlim tonovima, što se vlasniku nije sviđalo.

Dizajner je to učinio unošenjem zelene boje na kuhinjske fronte, a tako se ne samo osvježio prostor, nego i povezao s eksterijerom, odnosno šumom. Zelena se sada provlači i kroz ostatak stana ali kroz detalje, kao i još neke druge nijanse, što je razigralo interijer. Od novih materijala unesen je kamen u kuhinju, a ponavlja se i na blagovaonskom stolu koji u kombinaciji s drvenim stolcima čini skladnu cjelinu.

Na višoj razini prve etaže stana na podu je epoksidna smola koja je u stanu bila i prije Nikolina angažmana, no bila je puno tamnija. Kako bi otvorio prostor, Nikola je taj dio poda odlučio obojiti u svijetlu nijansu, a istu boju odabrao je i za stepenište.

Na galeriji je Nikolina intervencija bila minimalna. Ideja je bila prostor ostaviti jednostavnim i čistim i upravo zato je korištena bijela boja.

 

Komentari