Kamena kućica kao u doba Jane Austen: još samo fali da Mr. Darcy pokuca na vrata

Kamene kuće su velika čežnja mnogih koji ne samo da bi tamo željeli provesti odmor, nego i trajno živjeti. Za inspiraciju, pogledajte jednu prekrasnu kamenu kuću koja nas je asocirala na romane Jane Austin.


Starinske kamene kuće čine nam se kao idealna utočišta u ljetnim mjesecima jer nude opuštanje na mjestu koje je posve drugačije od onoga kojim smo okruženi. No, sve je više onih koji bi je rado nastanili tijekom cijele godine, a nerijetko se mnogi i odvaže upravo na to.

Vjerujemo da će dobar dio vas isto poželjeti nakon što zavirii u ovu kamenu kućicu koja izgleda kao iz bajke. A mnoge će podsjetiti, svojom unutrašnjošću u kojoj se nalazi starinski namještaj i peć na drva, na romantične romane popularne Jane Austin. Ako ste ljubitelji ove engleske spisateljice, vjerojatno ćete si lako zamisliti i gospodina Darcyja kako kuca na vrata.

Foto: Sykes Cottages

Ova kuća nalazi se u Devonu, pokrajini na jugozapadu Engleske, koja je poznata po malim pitoresknim mjestima u koja rado navraćaju turisti a dobar dio njih provodi i kompletan odmor. Stoga ne čudi da su je vlasnici obnovili i namijenili za najam.

Foto: Sykes Cottages

Kuća se sastoji od dvije sobe, kuhinje i kupaonice. Središnja prostorija je dnevni boravak s blagovaonicom, a iz nje se ulazi u kuhinju koja je malo višoj razini i do koje se dolazi stepenicama. Mnogima će upravo za oko zapeti kuhinja koja je uređena u neodoljivom rustikalnom stilu. Do spavaće sobe u potkrovlju vode stepenice.

Foto: Sykes Cottages

Sve u ovoj šarmantnoj seoskoj kućici odiše seoskim životom kakav je nekoć bio u Engleskoj pa je ovo prilika i gostima da to iskuse. Dodatnu atraktivnost stvara eksterijer u kojem se može boraviti cijeli dan te pogled na prekrasan okoliš koji nudi mir,  tišinu i svježi zrak.

Foto: Sykes Cottages

 

Komentari