Starinski stan oplemenjen toplim zemljanim tonovima i super detaljima

Obožavamo starinske stanove, koji su zaodjenuti modernim ruhom, a da nisu izgubili autenični šarm. Predstavljamo vam baš jedan takav stan, star preko 100 godina!

 


Boja i retro duh obilježja su ovog prekrasnog starinskog stana od 73 m2 sa snažnom osobnošću, smještenog u stoljetnoj zgradi u Švedskoj.

Riječ je o dvosobnom stanu s klasičnim tlocrtom, koji je temeljito renoviran prije nekoliko godina kako bi bio obnovljen i dobio još jednu manju, dječju spavaću sobu. Pritom je uspio zadržati svoj šarm, ali i dobiti stil koji ga izdvaja iz običnog i prosječnog starinskog skandinavskog stana.

FOTO: BOUKARI SCENOGRAFI, HISTORISKAHEM

Kuhinja je staromodna izolirana prostorija, dovoljno prostrana da u nju smjesti okrugli stol za blagovanje za neformalne obroke kao staklena vitrina koja nas je oduševila i koja donosi štih nekadašnjih starinskih kuhinja koje su bile izdvojene prostorije upravo s ovim komadom namještaja.

Profinjena i blaga siva boja na frontama ormarića i drvena radna ploča čine ovu kuhinju bezvremenskom.

FOTO: BOUKARI SCENOGRAFI, HISTORISKAHEM

Dnevni boravak je ogromna prostorija sa sofama i stolom za blagovanje, savršena za zabavu, odmor i ugošćavanje većeg broja ljudi, s obzirom na kvadraturu sobe i veličinu blagovaonskog stola.

FOTO: BOUKARI SCENOGRAFI, HISTORISKAHEM

Detalji iz razdoblja kad je zgrada građena, kao što su ukrasne letvice odnosno štukature i stropne dekoracije dodaju karakter sobi, kao i njezina dva velika prozora koji se otvaraju na balkon i pružaju neprekinut pogled sve do neba.

FOTO: BOUKARI SCENOGRAFI, HISTORISKAHEM

Dvije spavaće sobe posve su dobre veličine (jedna je nastala od ostave. Boje u glavnoj spavaćoj sobi, upotpunjuju raspored ovog stana, uređenog u toplom vintage stilu dok je dječja soba, namijenjena dvoje mališana moderna, svijetla i jednostavna. Ovo je ujedno i najmoderniji dio stana.

FOTO: BOUKARI SCENOGRAFI, HISTORISKAHEM
Komentari