ELEGANCIJA NA ŠOLTI: pogledajte kako su Vesna i suprug uredili apartman za najam

Vodimo vas u prekrasan elegantni apartman na obali, kojeg je Vesna uredila sa suprugom – dok ona je bila zadužena za dizajn, on je odrađivao sve detalje tehničke prirode

 


Čitateljica Vesna nedavno je uredila dva apartmana na otoku Šolti, koji je ljetna rezidencija njezine obitelji. Oba apartmana namijenjena su za najam, pa je i uređenje bilo podređeno toj namjeni. No, to nipošto ne znači da je stil reduciran – naprotiv, svaki detalj pomno je osmišljen, kao i boje, detalji, teksture. U to se možete uvjeriti na primjeru oba apartmana, od kojih smo jedan već prikazali na našem portalu (link ispod).

STILSKI RAJ NA ŠOLTI: zavirite u apartman kojeg je uredila vlasnica Vesna

FOTO: PRIVATNI ARHIV

FOTO: PRIVATNI ARHIV

A sada je Vesna otvorila vrata i svoga drugoga apartmana koji se prostire na površini od 60 četvornih metara. Apartman se sastoji od kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka, kupaonice i dvije spavaće sobe u kojima prevladava, kako ističe Vesna, french style. Svaki centimetar prostora sjajno je iskorišten – mislilo se jednostavno baš na sve.

„Prostor ispod stepenica smo zatvorili i iskoristili za bojler i perilicu s obzirom da je kupaonica jako mala, a prostor između sobe i dnevnog boravka pregradili kako bi dobili ostavu. U produžetku dnevnog boravka se nalazi balkon s kojeg se pruža pogled na more“, opisuje Vesna.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

Ona i suprug su zajedno sudjelovali u uređenju apartmana – dok je ona bila zadužena za dizajn, on je brinuo za sve detalje tehničke prirode. Rezultat je divno isplaniran i vizualno vrlo atraktivan i ugodan interijer koji osvaja izborom boja i detaljima.

„Primjerice, ja sam napravila nacrt štukatura, a onda smo ih zajedno mjesecima postavljali. Volim časopise koji se bave novitetima na području arhitekture i dizajna kao i internetske platforme i profile na društvenim mrežama koji kombiniranjem naizgled nespojivih stilova, boja, tekstura… privlače moju pozornost“, otkriva Vesna.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

Apartman koji je uredila spoj je različitih stilova, ali ipak dominiraju klasika i elegancija. Odraz je to Vesnine ljubavi prema različitim stilovima, a posebno eleganciji i tzv. pariškom stilu koji je pokušala unijeti u ovaj interijer koji je po svojim prostornim značajkama posve različit.

„U pariškim stilovima arhitektura ima vodeću ulogu – visoki stropovi, drveni prozori i vrata, razni oblici i motivi preuzeti iz razdoblja baroka… dok je ovaj stan novogradnja s PVC stolarijom, niskim stropovima i gletanim zidovima. Ali,  na kraju sam ipak zadovoljna jer je ispalo baš onako kako sam zamislila. Iako ovaj stil nije kod nas čest, jako mi je drago vidjeti tolike pozitivne reakcije na njega“, ističe Vesna.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

Jedina joj je prepreka u provođenju svih zamisli u uređenju bila ograničen izbor namještaja u našim trgovinama. K tome, različite strane internetske trgovine ne dostavljaju namještaj u Hrvatsku. Tako je, otkriva, većinu namještaja nabavila preko salona koji djeluju na našem području.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

Nama je pažnju najviše privukla tapeta pepito uzorka u jednoj od spavaćih soba te stari luster kojeg je Vesna kupila u Veneciji. I njoj su to, pored baršunastog tapeciranog kreveta, najdraži detalji u apartmanu.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

 

Komentari