VIŠE PRIVATNOSTI I STILA: kako je garsonijera postala dvosobni stančić

Dizajneri interijera dobivaju sve više zahtjeva za preuređenjem kojim bi se trebala dobiti dodatna prostorija u domu. Tako je bilo i u ovom stanu od 30 četvornih metara u Stockholmu

 

 

Na primjeru stana u koji vas vodimo imate priliku inspirirati se kako svoj dom možete unaprijediti i u njemu dobiti novi odvojen prostor koji bi iskoristili za različite namjene – od nove spavaće sobe, dječje sobe, kutka za igranje, kućni ured, blagovanje i kuhinju… U garsonijeri od 30 četvornih metara u Stockholmu to se postiglo na vrlo jednostavan način, staklenom pregradom, koja postala dvosobni stančić. To je bila želja vlasnika kako bi se u jedinoj prostoriji dobio odijeljen prostor za spavanje koji sada ima i mali garderobni prostor, nekoć mala smoćnica.

Transparentnom pregradom na koju je s jedne strane naslonjena sofa, a s druge krevet nije narušen prostor dnevne zone – blagovanja, kuhinje i boravka.

Zahvaljujući staklu izgleda dovoljno prostrano, a usto i spavaća soba ima dovoljno prirodnog svjetla na čemu su inzistirali vlasnici. Staklena pregrada ne proteže se od zida do zida, nego samo dijelom prostorije, kako bi se omogućilo što jednostavnije kretanje do spavaće sobe te iz dnevnog dijela do balkona koji se proteže dužinom cijelog stana. S druge pak strane, sofa naslonjena na pregradu skriva krevet što ipak pruža određenu privatnost.

Pregrada je usto, zbog kombinacije stakla i metalnih profila postala jak stilski akcent u interijeru. Drugi stilski adut u stanu je sivo-plava nijansa na zidovima, te spušteni stropovi.

Komentari