ŽIVOT NA DVIJE ETAŽE: zagrebački luksuzni dom bez mane po mjeri četveročlane obitelji

Dizajnerski prostor koji je posjetila ekipa InDizajna doista je nešto posebno. Riječ je o dvoetažnom stanu nastalom spajanjem dva manja stana kroz koji nas je provela arhitektica Romana Musić. Želja vlasnika bila je stvoriti jedan prozračan i neopterećen stan pa je paleta korištenih boja išla u smjeru zagasitih, nježnih bež tonova.


Stan od 170 kvadrata projektiran je za četveročlanu obitelj i osvaja već na prvi pogled! Prostor kojeg je projektirala Romana Musić sastoji se prostranog dnevnog boravka s kuhinjom, odvojene blagovaonice i gospodarskih prostorija na donjoj etaži  te tri spavaće sobe i dvije kupaonice na drugom katu.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

U zadnje vrijeme možemo reći da je rijetkost vidjeti odvojenu blagovaonicu. U ovom stanu se ona često koristi za druženja i obiteljske večere , a posebno oduševljava staklena vitrina smještena duž jednog zida uz skrivene elemente predviđene za pohranu stvari koje ne moraju biti vidljive.

Foto: Privatni arhiv

Stubište koje spaja dvije etaže vodi do manjeg  podesta u kojem je smješten ugodni kutak za čitanje s puno prirodne svjetlosti.

Foto: Privatni arhiv

Roditeljski spavaći trakt sastoji se od tri dijela: spavaće sobe, garderobe s malim radnim kutkom i prostrane kupaonice od 15 kvadrata u kojoj je samostojeća kada glavna zvijezda. Toplina u spavaćoj sobi postignuta je tapeciranim uzglavljem i nježnim bež tonovima koji se nastavljaju i na kupaonicu.

Foto: Privatni arhiv

Dječje sobe povezane su kupaonicom u kojoj prevladava šareni terrazzo uzorak. Baza je bijela pa omogućuje mijenjanje detalja kako će djevojčice rasti. Za sada prevladava obavezna ružičasta 😊

Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv

Komentari