PRIJE I POSLIJE: pogledajte kako smo Ilkinu kuhinju osvježili bojanjem

Ilka Čuić prijavila se na nagradni natječaj koji je InDizajn pokrenuo u suradnji s Texom te je uspjela osvojiti osvježenje kuhinje bojom. Što je sve u njezinoj staroj kuhinji u samo 24 sata dobilo novi sloj boje te kako izgleda nakon ovog makeovera, saznajte u nastavku!

 

 

Obnavljanje kuhinje ne mora nužno značiti zamjenu kuhinjskih elemenata ili promjenu keramike. Uz pomoć partnera Texo InDizajn tim pokazat će vam kako kuhinjski prostor možete obnoviti samo bojenjem, i to na vrlo konkretnom primjeru. Gospođa Ilka Čuić prijavila je svoju staru kuhinju na nagradni natječaj “Osvježenje kuhinje Dulux bojama” i osvojila ga.

“Na naš natječaj dobili smo zaista lijep broj prijava i između njih stotinjak izabrali smo kuhinju Ilke Čuić. Gospođa je majka troje djece koje još uvijek treba školovati i kuhinja nije nikako mogla doći u prvi plan”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Ilkina kuhinja je starija i na prvi pogled dotrajala, no fronte i okovi još su u dobrom stanju. Kako bi dobila potpuno novi izgled, odlučeno je da se uredi ii keramika iznad radne ploče.

“Kuhinja je iziskivala da joj udahnemo novi život, zato sam odlučila obojati fronte. Za gornje elemente odabrana je siva boja, a za donje zelena, te smo još odlučili promijenili ručkice. Radna ploča je dotrajala i za sad odvojena od sudopera te smo i nju zamijenili, a novu stavili sa sudoperom”, govori dizajnerica.

 

 

PRIJE

Foto: Privatni arhiv

 

Prije nego se krenulo u bojanje iznimno je bilo važno podlogu dobro očistiti od prljavštine i masnoće kako bi boja što bolje prianjala. No, to nije sve. Prije samog bojenja na keramiku je bilo potrebno nanijeti super grip pretpremaz kako bi boja bila što trajnija.

Nakon bojanja fronti kuhinjskih ormarića i zidne keramike pristupilo se mijenjanju radne ploče a zatim na stavljanje tapete na bočni zid kako bi se prostor stilski povezao i postao atraktivniji. Na koncu je došao red podnu keramiku.

“Nakon bojenja potrebna su 24 sata da se osuši i iznimno je važno za to vrijeme izbjegavati bilo kakav kontakt s površinom”, savjetuje Mirjana Mikulec.

Pogledajte u video prilogu kako je tekao makeover korak po korak!

 

POSLIJE

Foto: Darko Mihalić

Komentari