NAMJEŠTAJ PO MJERI: kratki vodič kroz materijale koji su trenutno najpopularniji

Ponuda materijala za izradu namještaja po mjeri iz godine u godinu sve je bogatija, materijali su tehnički napredniji i omogućuju nam da uistinu sve što zamislimo izvedemo u stvarnosti. Što nas ove jeseni čeka na tom području, pogledajte u nastavku

 

 

 

Izrada namještaja po mjeri postaje sve češći odabir u opremanju doma, a za to postoji puno dobrih razloga. Najvažniji je svakako onaj da tako možete namještaj maksimalno prilagoditi prostoru i iskoristiti svaki njegov centimetar.

Bitno je samo, prije izrade namještaja, dobro se informirati o svemu – materijalima, okovima, mogućnostima kao i – trendovima i novitetima. Njih nipošto ne smijete zaobići jer će vam pomoći da imate namještaj koji osvaja funkcionalnošću i stilom. Kako bismo vam pomogli u što potpunijem informiranju, posjetili smo Elgrad i saznali sve o najnovijim materijalima na tržištu, kao i njegovim karakteristikama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Kad govorimo o namještaju po mjeri to je iznimno širok pojam. Možemo ih podijeliti na one koje koristimo za fronte ormara i kuhinja ili zidne panele, one koje nalazimo na vodoravnim površinama poput radnih stolova ili kuhinjskih radnih ploča, te one, nazovimo ih nevidljivima koje se nalaze u unutrašnjosti namještaja, a nisu manje bitni – okovi”, otkriva Mladen Lovreković iz Elgrada.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Što se tiče samih materijala, najprisutniji je svakako iveral. Raskošna paleta boja i dekora kao i pristupačna cijena čini ga vrlo poželjnim materijalom koji koristimo u svim prostorijama. Zahvaljujući akcent rubnim trakama, ploče od iverala mogu izgledati poput pravog drva. Naravno, ako su vam draži dekori u boji ili imitacija mramora, ove rubne trake dat će mu potpuni dojam pa će komad namještaja za koji je dekor biran, izgledati besprijekorno.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Pri odabiru materijala za horizontalne plohe važno je odabrati kvalitetni materijal budući da su one, zbog česte upotrebe i odlaganja stvari, najizloženije habanju.

“Bogat izbor dekora i struktura EGGER radnih ploča, omogućuje da se ostvari baš svaka zamisao. Odličan su izbor za sve prostorije, a s obzirom na antibakterijska svojstva posebno su prikladne za kuhinje. Dolaze u dvije debljine compact od 12 i top matt od 16 milimetara”, ističe Lovreković.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: IVAN ČREPIĆ

Sve popularniji elementi u interijerima su zidni paneli. Osim u dnevnim prostorima iza TV-a ili spavaćim sobama iza uzglavlja, sve češće se koriste kao zidna obloga u kuhinjama jer se može birati isti dekor kao i na radnoj ploči pa samim time kuhinja dobiva skladan izgled, a mogu u potpunosti zamijeniti keramičke pločice.

Koji su još materijali o kojima vrijedi razmisliti, koje i kakve okove treba izabrati, saznajte u video prilogu!

 

Komentari