Moderna kuhinja razigrana različitim dekorima i originalnim otvorenim policama

U otvorenom dnevnom prostoru kuhinja je smještena u kut i osmišljena je u obliku slova L s dodatkom otoka koji je osigurao i dodatni prostor za skladištenje, što je i bila želja vlasnika.

 


Kada je riječ o kuhinjama u open space prostoru, važno ih je izgledom uskladiti s ostatkom stana. To je tim Mirjane Mikulec napravio i u uređenju ove kuhinje.

Klijenti su željeli imati dovoljno radne površine, kao i dovoljno mjesta za skladištenje. Što se tiče izgleda, htjeli su da bude diskretan, ali i razigran.

Budući da dnevni prostor od 35 kvadrata ima dva izlaza – na balkon s jedne i terasu s druge strane, dizajnerica je odlučila kuhinju smjestiti bliže balkonu kako bi se na terasu izlazilo iz dnevnog boravka.

“Kuhinju smo smjestili u kut i ostalo je još dovoljno mjesta za otok. Tako smo zadovoljili zahtjeve koje smo dobili, a to su dodatna radna površina i mjesto za skladištenje. Kada je riječ o izgledu, klijenti su htjeli nešto neutralno, ali ne i dosadno. To smo postigli kombinacijom dekora. Birali smo sivu, bijelu i dekor drva za fronte, a dekor mramora za ploču otoka i zidnu oblogu”, opisuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Za sve fronte odabran je iveral. Radna ploča na području oko elemenata je u dekoru sivog drva, dok je za zidnu oblogu i ploču na otoku odabran Compact u dekoru mramora.

Kako bi se razbila monotonija neutralnih sivih i bijelih tonova, u kuhinju su stavljene otvorene police uokvirene čelikom plastificiranim u boju zlata.

“Kombinacija dekora uvijek će oživjeti prostor, osobito ako je riječ o svijetlim varijantama. Kod jakih boja, one su same po sebi dovoljne, što kod sivih i bež tonova nije slučaj. Želite li izbjeći plošnost, kombinirajte nekoliko dekora, a svakako će pomoći ubacite li u priču drvo, mramor ili beton”, savjetuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Osim kombinacijom materijala, kuhinju smo razigrali i dvjema dubinama gornjih elemenata, kao i otvorenim policama. Za njihovu izradu koristili smo staklo i profile u boji zlata. Klima-uređaj zatvorili smo drvenim letvicama i tako dobili čist izgled. Ova kuhinja dobar je pokazatelj da se ne treba bojati koristiti nekoliko dekora. Važno je samo dobro ih kombinirati”, dodaje Mirjana Mikulec.

Više o Compact ploči koja je korištena u izradi kuhinje saznajte od Mladenka Lovrekovića u video prilogu!

Komentari