OPREMANJE GOTOVO U PAR DANA: mali dnevni boravak s blagovaonicom u stanu za najam

Dnevni boravak i blagovaonica sve češće se nalaze u jednoj prostoriji pa inspiracije nikad dosta.Tim Mirjane Mikulec uredio je upravo takav prostor, nastojeći odgovoriti na zahtjeve vlasnika: u svega nekoliko dana ga opremiti uz minimalan budžet

 

 

Stan od 45 kvadrata nalazi se u novogradnji te su ga vlasnici namijenili za najam. Žele povoljno i brzo uređenje kako bi stan čim prije dobio stanare – to su bili jedini zahtjevi koje su stavili pred tim Mirjane Mikulec. Ovaj puta pokazat ćemo vam uređenje dnevnog boravka i blagovaonice.

Riječ je o otvorenom dnevnom prostoru gdje se kuhinja, blagovaona i dnevni nadovezuju jedan na drugi. Tlocrt dnevnog djela nije bio zahtjevan za riješiti jer se na jednom zidu nalaze izvodi za TV pa će tu biti smješten prijamnik i polica za knjige, tako da se sofa morala smjestiti na suprotni zid, a odmah do nje i mala blagovaonica.

 

Foto: Saša Lisjak

Postavljanjem sjedeće garniture i blagovaonice duž cijelog jednog zida maksimalno se iskoristio prostor. Nakon definiranja prostora, krenulo se bojanje zidova. Odluka je pala na nježnu nijansu plave za zid na kojem će biti i TV jedinica.  Sljedeći korak je bio odabir namještaja, i to onoga koji je odmah dostupan, s obzirom da su vlasnici željeli u nekoliko dana namjestiti stan.

 

Foto: Saša Lisjak

Budući da je riječ o otvorenom konceptu u kojem se nalaze dnevni, blagovaonski i kuhinjski prostor, birani su elementi koji će u konačnici stvoriti skladnu cjelinu. Stoga je odluka pala na nenametljivu i jednostavnu rasvjetu koja će odgovarati većini eventualnih promjena u stanu. Ostatak namještaja u kombinaciji je bijele, crne, sive i dekora drva koji odgovara postojećem parketu.

 

U video prilogu pogledajte sve detalje uređenja kao i savjete Mirjane Mikulec o opremanju stanova za najam!

 

Komentari