Sasvim drugačije kuhinje: moderne, jednostavne i – luksuzne

Kuhinja je srce svakog doma i zato je važno posvetiti vrijeme i pažnju njenom uređenju. Ovaj kutak doma najčešće je jedino mjesto koje spaja obitelj u trenucima razgovora i druženja. Želimo da kuhinja bude funkcionalna, prostrana, lijepa i – posebna

 

 

Velike kuhinje svačiji su san, no prostranost nije nužna da bi se postigla funkcionalnost, ljepota kao ni dojam raskoši. Nekoliko redaka posvetit ćemo ekskluzivnim kuhinjama koje itekako mogu poslužiti kao inspiracija za uređenje bilo koje kuhinje. Ekskluzivne kuhinje krasi, naravno, prostranost, ali i materijali od kojih je rađena. Namještaj po mjeri i pažljivo probrani detalji neizbježan su dio ovakvih kuhinja. Od materijala izbor najčešće pada na mramor, sjajne detalje u boji bakra, zlata ili srebra u kombinaciji s drvom.

 

Foto: Home Designing

 

Pri odabiru boja, naglasak je često na kontrastima pa će tako elementi nerijetko biti tamni nasuprot svijetlim zidovima i podovima. Konstast u svijetlim odnosno tamnim kuhinjama postiže se i odabirom detalja. Tako one svijetle možemo naglasiti tamnim stolcima, okvirima, rasvjetnim tijelima ili sanitarijom dok će tamni elementi u kombinaciji sa svijetlim drvetom odisati luksuzom i profinjenošću.

 

Foto: Home Designing

 

Dojam luksuza se postiže i postavljanjem metalnih obloga na fronte koje, kombinirane s još nekoliko detalja u istoj boji, prostoru daju profinjenu notu.

 

Foto: Home Designing

 

Izvor: Home Designing

Komentari