Trendovi sa sajma u Milanu: dizajneri su rekli zbogom skandi stilu i minimalizmu

Ekipa InDizajna u posjetu je najpoznatijem sajmu namještaja i opreme za dom, Salone del Mobileu te je zabilježila trendove i novitete. Saznajte među prvima koji će oblici namještaja, materijali, boje, teksture i uzorci uskoro vladati u uređenju interijera

 

 

Prvi dojam ekipe InDizajna, koja je otputovala na najprestižniji sajam na svijetu kada je riječ o uređenju interijera i opreme za dom bio je kako skandinavski i minimalistički dizajn, svijetle neutralne boje kao i stroge, proičišćene i ravne linije polako gube dominaciju. Došlo je očito vrijeme da kažemo “da” raskošu, luksuzu, bogatim i teškim tkaninama, upečatljviim i tamnim bojama kao i motivima… Pogledajte što je sve u trendu!

UPEČATLJIVE BOJE I UZORCI

Neutralna paleta sve više ustupa mjesto snažnim i jarkim bojama. Pored snažnih, tamnih nijansi smaragdne zelene, poznate i kao šumske zelene, vrlo su zastupljene petrolej i tamno plava, tirkizna i crna boja. Tu su i jarke boje – ružičasta prije svih, ali i living coral….. Sve ove nijanse su upečatljive, tople, bogate i savršeno izgledaju na baršunu!

 

Foto: InDizajn

 

Living coral, topla i dinamična nijansa naračaste, koju je Pantone proglasio bojom 2019. godine je prisutna kod velikog broja izlagača.

 

Foto: InDizajn

CVJETNI MOTIVI

Šezdesete su se vratile ne samo svojim dizajnom namještaja u interijere, nego i detaljima i uzorcima. Tapete s naglašenim jungle i cvjetnim motivima prisutne su na brojnim štandovima izlagača Salone del Mobilea. Ako želite poseban i naročito dinamičan interijer, prigrlite egzotične i floralne uzorke na tapetama, ukrasnim jastucima, zavjesama…

 

Foto: InDizajn

 

ZELENILO VLADA

Biljke su neizostavan detalj u interijerima 2019., a to je potvrdio i sajam u Milanu. Pored klasičnih tegli i popularnih vrsta u njima poput monstere, paprati, sukulenata i jedne starinske vrste, sanseverije, u trendu su zeleni zidovi i stropovi. Zelenilo je prisutno i kao motiv na tekstilnim dekorima, tapetama, posuđu…

 

Foto: InDizajn

 

BARŠUN CARUJE

Baršun i sve njegove imitacije vladaju ovogodišnjim milanskim sajmom – sofama, naslonjačima, stolicama, klupama, tabureima, jastucima… ukratko svime što bi se moglo nazvati “mekim namještajem”.

 

Foto: InDizajn

MEKO, SJAJNO, ZAOBLJENO

Meke i bogate tkanine, sjajne površine (bakar, zlato – sa i bez patine), kao i zaobljene linije namještaja koje se oslanjaju na retro dizajn – 50-te i 60-te godine prošloga stoljeća kao i art deco te klasični stil, inspiriran građanskim stanovima i hotelima može se vidjeti kod velikog broja izlagača.

 

Foto: InDizajn

 

Foto: InDizajn